1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. május 25. Vasárnap
  5 Válasz
  8.3K Megtekintés
Tisztelt Hozzáértők! A következő a problémám: van egy hatalmas, kb. 40-50 éves, 10 méter magas gyönyörű diófánk. Nagy szemű, papírhéjú termése van, egészségesnek tűnik. Pár napja elkezdett hullani a levele, de most már mennyiségnek is tűnik a földön. Mintha nem lenne olyan sűrű a lombja, mint az előző években. Mi lehet a baja, mit lehet vele tenni?
9 évvel ezelőtt
·
#17360
Rengetegféle baja lehet.A tünetek pontos leírása (és fotók) nélkül még tippelni sem lehet.
9 évvel ezelőtt
·
#17377
Készítettem néhány képet, ezeken látszik, mi a baj?http://kepfeltoltes.hu/140527/lehullott1_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/140527/lehullott2_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/140527/lehullott3_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/140527/lomb_www.kepfeltoltes.hu_.jpgKöszönöm a segítséget!
9 évvel ezelőtt
·
#17382
Azok a zöld puklik atkától vannak, de nekik a levélhulláshoz nincs közük.Nem vagyok benne biztos, talán gnomónia, bár az szerintem több folttal járna.(Ez ellen pl. Topas lenne jó.)Remélem, tud valaki biztosat is írni.
9 évvel ezelőtt
·
#17394
Megnézték a leveleket: gubacs atka, baktérium, vmi vírus és gomba....de talán helyre jön. Abban bízom, hogy az elmúlt 40-50 évben is biztosan voltak betegségei és azokat is túlélte....
9 évvel ezelőtt
·
#17401
A dió gnomóniás betegsége már korán, tavasszal is megjelenhet a leveleken, különösen tartósan esős időszakban. Ekkor a még zsenge levélnyeleket támadja meg, azokon képződnek foltok, ami miatt a levelek lehullanak. A képen látható levélnyelek különböző mértékben, de foltosak, tehát fertőzöttek. Amikor már lehullottak, más tennivaló nincs, csak összegyűjteni és megsemmisíteni. A foltokból az esőcseppek és szél segítségével a gomba spórái visszafertőzik a fakorona leveleit. A gnomóniás foltosság ellen a Cu, a Dithane, a felszívódó szerek közül a Topas, Score hat a gomba ellen.Ez a gomba általában a nyár végi időszaktól szokott komolyabb levélfertőzést okozni, és házi kertben általában permetezés nélkül is kibírják a fák. Úgy látom, hogy a fa gondozott gyepben él. A gyep öntözését este és éjjel ne végezzék, mert ezzel a gombabetegség és a hozzá hasonló tüneteket okozó baktériumos betegség életfeltételeit, kialakulását biztosítják, kifejezetten provokálják. Öntözést csak reggeli órákban javaslok.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére