1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. május 29. Csütörtök
  5 Válasz
  3.7K Megtekintés
Itt látható a meggyfa törzse és koronája, mit tudnék tenni érte? Természetesen 1 fáról van szó. Köszönöm!
9 évvel ezelőtt
·
#17393
Hát ez bezony moníliának tűnik... Lehetséges teendők:1. Elpusztult ágak levágása sebkezeléssel. nyesedék elégetése.2. Intenzív permetezés rézmentes gombaölővel (pl Dithane), lombtrágyával kombinálva.3. Rézgálicos megöntözés a tövénél 1 alkalommal (vigyázat, kevés rézgálic, sok víz). A növényben felszívódva belsőleg akadályozza a gomba továbbterjedését.4. A gyantásodó sebek letisztogatása, lekaparása, sebkezelése.
9 évvel ezelőtt
·
#17395
Ez bizony monília. Permetezésnek már nem sok értelme van. Az elpusztult ágakat leveleket le kell szedni. Védekezni csak virágzáskor lehet. Topas 100 ec. felszívódó gombaölő szer
9 évvel ezelőtt
·
#17407
Köszönöm a választ,még azt kérdezném, az ágak levágását,permetezését mikor kell elvégezni? Most kezd érni a gyümölcs.Valamint a törzsön a lyukat nem kell-e betömni valamivel?Bocsánat,hogy értetlenkedek,még kezdő vagyok. :)
9 évvel ezelőtt
·
#17409
A teendők most már maradhatnak szüret utánra. Lombtrágyázás jöhet még, az mindig jót tesz.Betömni nem kell a lyukat, viszont az elhalt részeket - főleg a szélén - késsel, drótkefével le kell kaparni. A kitisztított sebet le kell kezelni sebkezelővel, hogy a további fertőződések elkerülhetők legyenek.
9 évvel ezelőtt
·
#17424
A Dithane nem felszívódó szer, azaz csak megelőzésre jó. Fertőzés megállítására esetleg valami felszívód érhet valamit, ha nem is sokat.Majd jövőre időben kell permetezni, virágzáskor, legalább kétszer.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére