HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Ábrahám Viktor Dísznövény

Buxuson fehér gomba, mi lehet?

  Kiemelt   Megoldott

Kedves gazdák! Buxus sövényen több helyen megjelentek a leveleken fehér foltok. Először a fonákon, aztán átütnek a tetejére is, és végül az egész levelet ellepik. Egyszer már volt ilyen, akkor az egész növényt vissza kellett vágni és eltüzelni, mert ellepte teljesen ez a fehér valami és kiszáradt. Most ezt nem szeretném megtenni a kerítés mentén évek alatt végig szaporított és növesztett sövénnyel. A gond az, hogy sehol nem találtam olyan leírást ami buxusnál fehér gombáról írna. Barna, vörös, fekete, meg valami szúnyog is van, de fehér gomba nincs. Kérem aki tudja mi ez és hogyan lehet ellene védekezni (az égetésen kívül), írja meg. Köszönöm.

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A képen nem buxus bokor hajtása látható, hanem kecskerágó. Ez is örökzöld, de levelei széle csipkés, nem sima és ezen nagyon gyakori a lisztharmat fertőzés. Bármilyen lisztharmat ellen ható ( Amistar, Nimród, Chorus, Score, Topas) gombaölő szerrel kezelje le, és feltétlenül tegyen a permetléhez tapadás fokozó anyagot is.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Lehetne esetleg egy fotót, hátha ismerős lesz valakinek?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Ábrahám Viktor · Vissza a tetejére
   http://kepfeltoltes.hu/140620/2014-06-20_07-30-20-556_www.kepfeltoltes.hu_.jpgEnnyit sikerült csinálnom, mert én a fertőzött ágakat levágtam, ez a környékünkön egy ugyan olyan, de sajnos nem gondozott bokorról van, csak mobillal tudtam néhány képet csinálni, ez lett a legjobb.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Ábrahám Viktor · Vissza a tetejére
   http://kepfeltoltes.hu/140620/2014-06-20_07-30-29-445_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/140620/2014-06-20_07-30-36-729_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Ábrahám Viktor · Vissza a tetejére
   [quote name=dr.Némethy]A képen nem buxus bokor hajtása látható, hanem kecskerágó. Ez is örökzöld, de levelei széle csipkés, nem sima és ezen nagyon gyakori a lisztharmat fertőzés. Bármilyen lisztharmat ellen ható ( Amistar, Nimród, Chorus, Score, Topas) gombaölő szerrel kezelje le, és feltétlenül tegyen a permetléhez tapadás fokozó anyagot is.[/quote]Köszönöm a választ. Elnézést, a képen lehet hogy nem buxus van, de az enyémek azok és a lényeg, hogy ugyan ez a fertőzés van rajta.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére