1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. június 23. Hétfő
  4 Válasz
  4.1K Megtekintés
Tisztelt Bálint gazda, kedves fórumozók! Lenne nekem egy problémám amivel sajnos nem tudok(tudunk) mit kezdeni! A gondom a következő: A szüleim kertjében a szilvafákon egyik napról a másikra rengeteg légy jelent meg... sőt még annál is több és ez sajnos nem költői túlzás! :) A mellette 5-6 méterre lévő körte és almafákon pedig nincs szinte egy darab sem. Ha közel érünk a fához olyan, mintha egy méhkaptár mellett állnánk. Csatoltam pár fotót, amin látszik is, hogy a légypapír kihelyezése után 1-2 órával már ez a látvány fogad minket! Sajnos nem csak a normál méretű legyek környékezték meg a fákat, hanem a döglegyek is és sajnos, ahogy járunk-kelünk és nyitjuk a lakásajtót beszabadulnak a házba is! Én szerettem volna valamivel megpermetezni a fát, de a szüleim hallani sem akarnak róla, ugyanis a ház körül 100-150 gyöngy- és japán tyúk van, aminek bezárása nem megoldható és félnek, hogy az így elpusztult legyeket, ha megeszik a tyúkok az kihat a húsuk vagy tojásuk "minőségére"! Két kérdésem is lenne: Először is nagyon érdekelne a dolog miértje! Kertészmérnök "palánta" vagyok, vagyis remélem hamarosan az leszek és érdekel mi ennek a "jelenségnek" az oka! Másodszor pedig: van-e esetleg olyan készítmény, ami sem közvetlenül, sem pedig közvetett módon ártana a baromfi állománynak? A válaszokat előre is köszönöm!
9 évvel ezelőtt
·
#17632
Hoppá... ez kétszer sikerül és a képeket se jeleníti meg! :S
9 évvel ezelőtt
·
#17636
Nincsenek esetleg levéltetvek azon a szilvafán? Ragacsosak a levelek? A méhek, darazsak erre a mézharmatra szoktak menni.
9 évvel ezelőtt
·
#17641
Nincsenek levéltetvek, sem a rájuk jellemző ragacsos levél és szemmel látható kártevők se nagyon! Egy dolog maradt még ki a beszámolómból, mégpedig az, hogy csak az idősebb szilvafákon van ez a rajzás az 1-2 éveseken nincs!(és csak legyek... méhek és darazsak szinte nincsenek a fán)Ha már nem sikerült az írásomhoz csatolni a képeket akkor azt így pótolom: http://kepfeltoltes.hu/view/140624/k_p3_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/140624/k_p2_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/140624/k_p1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
9 évvel ezelőtt
·
#17657
Mivel itt százféle jószág látható a ragacsban, ezért szerintem semmi más nem lehet, mint hogy valami édes dologra mennek. Úgyhogy csak valami tetűféleségre tudok gondolni. Ha nem levéltetű, akkor pajzstetű, vagy más hasonló.Viszont permetezni ezek szerint nem lehet ellenük se, mert attól a legyek is lehullanának a madaraknak.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére