1kert.hu - a FELCO specialista

 
Új

penész

  2014. június 26. Csütörtök
  4 Válasz
  20.9K Megtekintés
Üdvözletem! Idén áprilisban egy országos barkácsáruházláncban vásároltam gyeptrágyát. azóta azt tapasztalom, hogy ahol kiszórtam a granulátumot, ott csapadékos időben fehér színű penész foltok jelennek meg a föld felszínén, jellemzően ott, ahol nincs fű a felületen. egy nap elteltével a fehér folt bebarnul, a szélén viszont terjedve friss fehér telepek jelennek meg. Kérdésem az lenne, hogy árt-e ez a későbbiekben a fűnek, illetve az egyéb dísznövényeknek, kell-e védekezni ellene, és ha igen, milyen szerrel.
9 évvel ezelőtt
·
#29111
Mycostop nevű biológiai alapanyagú gombaölő szerrel öntözze be a területet. A Mycostop-ot talajban élő gombák ellen ajánlják, tulajdonképpen parazitálja a károsító gombákat. Kis kiszerelésben is árusítják, nem kapható mindenhol, valószínű, meg kell rendelnie. Mivel élő szervezetről van szó, hűtőszekrényben kell tárolni, és tárolhatósági ideje is korlátozott 1-1,5 év maximum.
9 évvel ezelőtt
·
#29110
Nekem is mindenem a gyep "Az a szép ződ gyep" idén nyár eleje óta én is tapasztalok hasonlókat! Ott ahol épp valami miatt nincs gyep ott a nagyobb esőzések után fehér területek képződnek. Próbálok nem odafigyelni rájuk de eléggé lehetetlen, mert hó fehér színük van. ha késsel felszedem a felszínről és másnap nem esik az eső akkor akár egy hétre is eltűnik, aztán újra visszajön. Most már kis gödröcskék vannak de így is képződik! Ecetre immúnis, azt kipróbáltam! Ha lenne valakinek ötlete miképp lehetne megszabadulni tőle, azt köszönöm szépen.
9 évvel ezelőtt
·
#17697
Nagyon köszönöm a hozzászólást!
9 évvel ezelőtt
·
#17686
Úgy látom, másnak sincs ötlete, hogy mi összefüggés lehet egy műtrágya és egy gomba között. Szerintem semmi. A gomba megjelenése véletlenül történt most.Nem ismerem konkrétan ezt a penészgombafajt, de az a tippem, hogy mivel nem az élő töveken lakik, ezért a fűnek nem okoz kárt, esetleg még használ is azzal, hogy lebontja a talajban lévő szerves anyagot.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére