1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2017. augusztus 21. Hétfő
  1 Válasz
  18.3K Megtekintés
Tavasszal bőven virágzó babarózsánk az elvirágzás utáni metszést követően nem hozott, illetve csak csekély új hajtásokat.
Azután az ugráló fehér "tetük" megjelenésekor, amik pókhálószerű ragacsos hálót készítenek az új hajtások ágaira, levélfonákjaira, Serpa permettel permeteztük, utána pedig levéllyukacsosodás elleni szerrel. A helyzet egyre rosszabb lett, bár a tetvek eltűntek, a levelek fokozatosan barnulnak, elszáraznak. Két mezőgazdasági boltban is kértünk segítséget, ott azt a választ kaptuk, hogy valamivel túlpermeteztük, így megégtek a levelek. Moniliára gyanakodtam, de az ágak nem száraznak el, csak a levelek, ezért ezt kizárták a kérdésemre a boltban. A permetezések között több hét telt el, azóta kapott Volldünger tápot a talajra és a levelére is, nagyon híg változatban.

Legyen kedves írja meg, hogy Ön szerint mit tehetünk ezért a szép nagy kedves bokrunkért, hogy megmentsük a teljes pusztulástól.
6 évvel ezelőtt
·
#29876
Kedves Ildikó!
A probléma megoldásához hasznos lenne, ha küldene a betegeskedő bokorról és a környezetéről képe(ke)t. A lebarnult levelek mellett a vesszőkön vannak élő rügyek, vagy azok elhaltak, laposak?
Üdvözlettel: Növénydoktor
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére