1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. március 21. Csütörtök
  6 Válasz
  28.2K Megtekintés
Üdvölők mindenkit! Segítséget szeretnék kérni,6 hónappal ezelőtt kaptam egy nagy fikusz fát a növény méretéhez képest nagyon kicsi cserépben volt át ültettem egy nagyobb cserépben új földet kapott de úgy két hónapja lettem figyelmes arra hogy a levelei barnulnak a növénynek de nem csak az öreg levelek hanem a fiatal kis levelek is barnulnak vettem hozzá tápsót amit az eladó kínált de nem segített ugyan úgy barnulnak a levelek ebben szeretném a segítségüket kérni hogy ezt a betegséget mi okozza és hogy tudnám meg menteni a növényt.a segítséget előre is köszönöm.baráti üdvözlettel: Norbert.
Mellékletek (1)
11 évvel ezelőtt
·
#13569
Válasz elfogadva
Ha a fonákján nincsenek kártevők, akkor vagy túl hűvös helyen volt, vagy több vizet kapott a kelleténél. A visszavágást javasolnám.
11 évvel ezelőtt
·
#13569
Válasz elfogadva
Ha a fonákján nincsenek kártevők, akkor vagy túl hűvös helyen volt, vagy több vizet kapott a kelleténél. A visszavágást javasolnám.
11 évvel ezelőtt
·
#13572
Tisztel Hanga.Köszönöm a Választ,a növény fűtőt helyen van akkor lehet hogy kártevő a lehet de nem láttam semmi ilyesmire utaló jelet a visszavágást meg próbálom:) ezúton is köszönöm a szíves segítségét szép napot.
11 évvel ezelőtt
·
#13577
Üdv!A levélszélek barnulása, száradása kálium hiányra is utalhat.A fikusz a semleges (B) típusföldet kedveli.Esetleg érdemes átgondolni, hogy nem fázhatott-e meg, egy szellőztetés során,nem volt-e huzatban, vagy nem locsolta-e hideg csapvízzel.
11 évvel ezelőtt
·
#13584
üdv.köszönöm a válaszát,arra ügyeltem hogy közvetlen hideg ne érje de viszont amit nem értek hogy a fikusz csemetéje viszont egészséges semmi baja a leveleinek csak a fő törzsön lévő levelek barnulnak a földet nem is néztem hogy milyent vettem hozzá anno :)
11 évvel ezelőtt
·
#13597
A kálium hiány jellemző tünete, hogy az idősebb levelek barnulnak, ugyanakkor a fiatalabbak viszont a fejlődésben maradnak vissza.Ez a betegség a növény vízháztartási zavara miatt keletkezik.Mivel a kálium más tápanyag felvételét is befolyásolja, ezért a növényben a normális működés felborul.Nagyon leegyszerűsítve , valahogy így lehet jellemezi ezt a tünetet.
11 évvel ezelőtt
·
#13599
üdv.köszönöm a segítséget akkor e téren próbálkozok vele remélem utána észhez tér a növény :) még egyszer nagyon szépen köszön a segítségeket. :)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére