1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2013. augusztus 08. Csütörtök
  3 Válasz
  8.7K Megtekintés
BI 58 permetezés után paprikában, paradicsomban,zöldbabban,valamint körtében mikortól fogyasztható. Mindenhol mást olvasok.Mi a biztos? Segítséget kérek!
10 évvel ezelőtt
·
#14961
Válasz elfogadva
Azt kellene elolvasni, amit a szer csomagolására írtak.Minden említett dolog 28 nap.
10 évvel ezelőtt
·
#14961
Válasz elfogadva
Azt kellene elolvasni, amit a szer csomagolására írtak.Minden említett dolog 28 nap.
10 évvel ezelőtt
·
#14963
A Bi 58 rovarölő szer, mely több évtizedig szabadon vásárolható, igen ismert növényvédő szer volt, ettől az évtől I forgalmi kategóriába került, csak felsőfokú (egyetemi) speciális növényvédelmi szakember vagy az ő irányításával használható fel. A szer alkalmazási lehetősége is változott: 2010-ben még almásban, körtésben (56 nap), paradicsomban(28 nap), paprikában (28 nap) engedélyezett volt a felhasználása, zöldbabban nem. 2012. január 1-től a kérdezett kultúrákban már nem engedélyezett a szerrel végzett permetezés. Így nyilván nem is talál a kérdezett növényekre vonatkozó élelmezés egészségügyi várakozási időt.
10 évvel ezelőtt
·
#14965
Valóban, 2008-ban felemelték a körte ÉVI-jét, nekem egy régebbi könyv akadt a kezembe.Viszont babnál nincs külön megemlítve, hogy zöld- vagy szárazbab, csak hogy bab, 28 nap. És mivel borsónál is ugyanez van, így nyilván az ugyanilyen típusú zöldbabra is megfelelő a 28 nap.A kérdés alapján nem az érdekli a kérdezőt, hogy engedélyezve van-e, hanem már lepermetezte, és azért idegeskedik, hogy mennyire szúrta el a dolgot...
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére