felco-shop.hu


  Anett Dísznövény

öreg, gondozatlan puszpáng

  Kiemelt   Megoldott

Tisztelt szakértők, kedves olvasók! Nem rég vettünk egy kertet amit évek óta nem gondoztak, van egy jó pár ágvégig fölkopaszodott, nem nyírt, nem metszett,csúnya,hajladozó, ritkás, 2,5-3 m magas puszpáng "jegenye" a kerítés mellett és szeretném őket ráncba szedni, sajnálnám őket tövig vágni, hogy megifjodjanak, van e más alternatíva esetleg? Válaszokat köszönöm!

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  A puszpáng bármilyen metszést jól tűr.Meg lehet csinálni, hogy tavasszal, kihajtás előtt a tervezett nyírott méret 2/3-ára vágni, és innen nevelni tovább. (A maradék 1/3 kell a fokozatos besűrítésre.)De szerintem érdemesebb 20 cm-esre visszavágni, sokkal könnyebb lesz a nevelés és szebb a végeredmény. Egy év alatt simán nő egy métert, vagy többet is. Rendszeresen kell alakítani év közben.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Anett · Vissza a tetejére
   Köszönöm a választ,átgondolom hogyan teszek. Igen, megerősítem, hiperaktív megifjodást tapasztaltam azon a példányon amit visszavágtam majdnem tövig, nagyon sok oldalhajtást hozott azon a kis törzsön és puszpánghoz képest ezek rengeteget nőttek.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére