1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. április 05. Szombat
  2 Válasz
  18.8K Megtekintés
Tisztelt Bálint Gazda! Tavaly vetettem a kertben fűmagot, sok gyomot kiszedtem kézzel, így nagyon szép pázsit lett belőle. Most viszont a képen látható gyommal küzdök. Melyik fajta ez? Lehet ellene valami gyomírtóval védekezni? Segítségét előre is köszönöm! http://kepfeltoltes.hu/view/140405/IMAG0558_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/140405/IMAG0556_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
9 évvel ezelőtt
·
#28916
Válasz elfogadva
ez a pernye,egy szikű,mint a fű,mi próbáltuk fűre való gyomirtóval,ami a kétszikűeket irtja...én is örülnék ha valaki tudna valami megoldást...:-)
9 évvel ezelőtt
·
#28916
Válasz elfogadva
ez a pernye,egy szikű,mint a fű,mi próbáltuk fűre való gyomirtóval,ami a kétszikűeket irtja...én is örülnék ha valaki tudna valami megoldást...:-)
9 évvel ezelőtt
·
#29096
Julianna - a pernye "az elégett fű- és szalmaféle növények szállongó hamva v. takarmányhulladék" a Pallas lexikon szerint. A képen réti perje látható. A fűmagkeverékek alkotó része. Tehát jöhet eleve a boltból, de hozhatja a szél is. Ha a boltból hozták akkor nehéz a helyzet, mert nagy mennyiségben van a fűben. Ha csak a szél hozta akkor egyszerűbb a helyzet. Veszünk egy alkalmas kést (éles, rövid-, erős pengéjű), kezünkkel megkeressük a likvidálni kívánt szár közvetlen föld feletti részét, ferdén beledöfünk a földbe, kivágjuk (ezzel más gyökereket is sértünk, de nem baj), a konkrét szárat kihúzzuk, kész A másik képen viszont azt látom, hogy fajta jellegnél magasabb a fű. Ez nem szerencsés, mert a perjékre jellemző, alsó "fás" részt neveljük nagyra és a későbbi rövid vágáskor csak a "fás" pálcika marad a levelek helyett. A perjéket általában 3,5-5 cm között szokták vágni. Ha ezzel elkéstünk, akkor már csak az új gyökér hajtásokat bírjuk "visszaszoktatni".
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére