felco-shop.hu


  Fülöp Csengelle Pázsit, gyep

Mélyre ültetett fűmag

  Kiemelt   Megoldott

Sziasztok. 2 hete újrafüvesítettünk, termőföldet hozattunk, alá szórtuk a fűmagot, de néhol a talajegyenletlenség miatt több mint 3 cm föld is került a magra. Szerintetek van rá esély, hogy kikeljen? Mindennap rendesen meglocsoljuk, néha naponta 2szer is. Ha nincs esély a kikelésre, mit tanácsoltok mit tegyünk, újra nem szeretnénk földet hozatni. Előre is köszönöm a válaszotokat.

 • · Tömör Botond · Vissza a tetejére
  3 cm ???Még félcenti is sok lenne.De egyáltalán ki tanácsolta, hogy először vetni, majd elföldelni? Mert az illető nagyon nem ért a fűvesítéshez.Magától értetődően úja kell vetni (nemcsak a három centis részeken, hanem az egészet).
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Fülöp Csengelle · Vissza a tetejére
   Köszönöm a gyors választ. Hogyan csináljam az újra vetést?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   A magok mérete meghatározza a bennük tárolt tápanyagok mennyiségét. Ezért a nagyobb magokat mélyebbre, az apró magokat pedig közel a felszinhez vetjük, mert a csirázó magoknak kifogy a szuflájuk, mielőtt a talja felszinlére érnének és saját maguk, fotoszintézis útján tudnának táplálékot előállitani maguknak. Ez egy általános szabály. Az biztos, hogy nem szokványos módon járt el, de ez még nem jelenti azt, hogy teljesen sikertelen, akár még szabadalmaztatni is lehet. Egyenlőre várjon az újra telepitéssel. Mivel nagyon mélyre kerültek a magok, sokkal több időbe kerül, hogy a felszinre tudjanak törni. annyira nem olcsó a mag, hogy ezt az esélyt elmulasszuk. Nagyon kérdéses az, hogy a 3 cm vastagság tömöritás előtt, vagy után volt annyi. A remény hal meg utoljára, kis szerencsével még kikelhet.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Tömör Botond · Vissza a tetejére
   [quote name=Fülöp Csengelle]Köszönöm a gyors választ. Hogyan csináljam az újra vetést?[/quote]Fellazított, puha felszinre szórni (75g/ m2), útánna beletaposni, lehetőség szerint belehengerelni.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére