felco-shop.hu


  Szilvia Minden más

Ültessek tulipánhagymákat MOST?? Mi legyen velük?

  Kiemelt   Megoldott

Kedves kertszerető barátaim! Néhány napja kaptam 115 tulipánhagymát és nagy gondban vagyok. Amint látjuk, eljött a tél. Szabad ilyen időben, 0 vagy minusz fokokban elültetnem a hagymákat? Elég erősek, hogy kibírják az azonnali fagyokat? Ha inkább ne, hogy és hol tároljam? Tavasszal már nem igazán szoktak tulipánhagymákat ültetni. Köszönöm a segítséget és legyetek jók, itt a Mikulás is! :) Szilvia

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Ez már sehogy sem jó, mert fagymentes helyen tavaszra kihajtanak, és elültetve csak nyavalyás kis hajtást fejlesztenek, virág nem lesz, és beerősödni sem tud annyira a hagyma, hogy a következő évre virágot tudjon hozni.Legalábbis én így jártam egyszer a télen kapott tulipánnal.Most viszont már itt vannak a folyamatos mínuszok, valószínűleg csak egy erősebb légkalapáccsal lehet elültetni őket. Amúgy a fagy nem ártana, mert ha le vannak téve 10 cm-re, akkor alulról még kapnak annyi meleget, hogy nem károsodnak, és hozzászoknak a kinti klímához.Esetleg ha nap közben még át tudja törni a fagyot ásóval egy nagyobb termetű ember, vagy van otthon légkalapács, akkor meg lehet próbálni.De a tulipánnak ilyenkor már szép gyökeresnek kellene lenni, tehát ha megmarad is, tavasszal csak kicsi növény fog fejlődni belőle, mert amint meleget érez, elkezdi hozni a virágot, de megfelelő gyökérzet nélkül ez nehéz dolog, a tél folyamán csak kevés gyökeret tud nevelni.Legjobb lenne talán egy enyhén fagyos helyen tárolni a hagymákat ültetésig, ahol nem indulnak meg, de nem is fagynak el egy esetleges -20 fokban. (Később az sem bántaná őket, de így benti tárolás után még érzékenyebbek lesznek egy darabig.)Aztán ha a tél folyamán kienged a föld, akkor földbe rakni.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Szilvia · Vissza a tetejére
   És most? Viszonylag enyhe az idő. Vagy már várjam ki a következő őszt?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   A következő őszre kiszáradnának a hagymák.Múltkor ezzel fejeztem be:ha a tél folyamán kienged a föld, akkor földbe rakni.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szilvia · Vissza a tetejére
   Köszönöm a tanácsot. Jelentkezni fogok, hogy fejlődnek. Üdv!
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére