felco shop banner ingyenes szallitas


  Csd Minden más

döglött kutya kertben elásva

  Kiemelt   Megoldott

Kedves kertészkedők! Én az idén próbálkozom először a kertészkedéssel. A kertem az udvar végébe csináltam egy pár zöldséget ültettem csak hogy kipróbáljam kezdésnek.(borsót,kaprot,répát,metélő petrezselymet,sütő tököt és cukkinit ültettem.)A szembe szomszéd a hétvégén azzal örvendeztetett meg hogy egy döglött kutyát ásott el a kertemtől kb.2 méterre a saját udvarában. Kérdésem hogy kárba is ment a munkám?Merthogy az elkezd bomlani...Kérem önöket aki tud ebben a kérdésben segítsen!köszönöm:Csd

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Ha elkezd bomlani, akkor rengeteg hasznos tápanyagot fog szolgáltatni a fölötte lévő növényeknek. De sajna, csak a szomszéd növényeinek, mert a 2 m már túl sok. Beszélni kell vele, hogy a legközelebbi kutyáját közelebb ássa el.Nagyanyám emlegette anno, hogy az apja kint volt szántani az egyik földjén, mikor megdöglött az egyik lova. Ott helyben elásta. A következő évben a ló fölött vállig ért a búza. (Ehhez tudni kell, hogy akkoriban még a szalma is érték volt, ezért nem a manapság divatos fél méteres búzát vetették, hanem ami majdnem duplája volt ló nélkül is.)
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Fekete Lehel · Vissza a tetejére
   A legtobb betegseg fajspecifikus(vagyis kutyrol-kutyara terjed,allatrol -allatra,novenyrol-novenyre), de kutyarol -novenyre biztosan nem!A novenyek molekulerisan vagy mikromolekulerisan(gombak a gyokeren)veszik fel a tapanyagokat tehat lebomolva, igy semmi veszely.Korulbelul annyira lessz veszelyes a noveny a kutyatetemtol, mint a mennyire harapos.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · May Sun · Vissza a tetejére
   Nekem is van 2 kutyusom, és a szüleim már többször temettek el kutyusokat, de mi nem zöldségeket ültettünk a közelbe, hanem virágokat...Szerintem hiába jó a növényeknek a rothadt hús/ ez tudományos tény / Nem hiszem el, hogy a növények az ember számára túl egészségesek lennének.Erről talán biológusokat kéne megkérdezni, vagy agrár végzettségű embereket .......?!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Csd · Vissza a tetejére
   [quote name=Gyöngyössy]Ha elkezd bomlani, akkor rengeteg hasznos tápanyagot fog szolgáltatni a fölötte lévő növényeknek. De sajna, csak a szomszéd növényeinek, mert a 2 m már túl sok. Beszélni kell vele, hogy a legközelebbi kutyáját közelebb ássa el.Nagyanyám emlegette anno, hogy az apja kint volt szántani az egyik földjén, mikor megdöglött az egyik lova. Ott helyben elásta. A következő évben a ló fölött vállig ért a búza. (Ehhez tudni kell, hogy akkoriban még a szalma is érték volt, ezért nem a manapság divatos fél méteres búzát vetették, hanem ami majdnem duplája volt ló nélkül is.)[/quote][quote name=Béla Bá]nem megy tönkre semmi nyugodtan lehet a döglőt kutya miatt, meg gondolom nem 10cm mélyre ásta! viszont virágot nem ártana ültetni a kutyára :-) mielőtt megjön rá a dér :-)[/quote]Köszönöm szépen ez megnyugtató!Virágot én biztos nem ültetek a kutyára amúgy még kis keresztet is tettek fölé:)Szép napokat!Üdv:Csd
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Béla Bá · Vissza a tetejére
   nem megy tönkre semmi nyugodtan lehet a döglőt kutya miatt, meg gondolom nem 10cm mélyre ásta! viszont virágot nem ártana ültetni a kutyára :-) mielőtt megjön rá a dér :-)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére