metszes banner

Kérdés-Válasz Fűszernövény, gyógynövény


  Fűszernövény, gyógynövény

Miért csíp a hagyma?

  Kiemelt   Megoldott

Miért csíp a hagyma, amit házi kiskertünkben termelünk, s a bolti miért nem bántja a szemem? Olyan erős, hogy szinte kibírhatatlan. Nyitott ablak, vizes kés, minden praktikát bevetettem már, de szinte elviselhetetlen.

Válaszok (1)
  • · hobbikertész · Vissza a tetejére
    A hagyma csípősségét a benne található kénvegyületek okozzák, amely szemünk nedvességtartalmával találkozva kénsavvá alakulnak. A bolti hagyma valószínű kevesebb kénes vegyületet tartalmaz, mint az otthon termesztett: ez lehet fajta, kor, tartási körülmények stb. függvénye. Részletek alábbi cikkünkben:
    The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Vissza a tetejére