Sajnos én sem tudok többet az édesburgonya szaporításáról, mint amennyit a terebess.hu-n olvastam: A trópusokon a batátá a gyökérről nyert kis hajtásokkal szaporítják. Ezeket akkor választják le onnan, amikor 6-10 levelesek. A leválasztott hajtásokat kb. 6 hétig nevelik ágyakban, 24-27 °C talajhőmérsékleten a kiültetés előtt.
Szaporítható hajtásdugványozással is. Ez utóbbi módszer a trópusi termesztési gyakorlatban elterjedtebb. Erre a célra kb. 8-10 ízközű, 30-45 cm hosszú hajtást vágnak. Kiültetés előtt a vágási felületet magas páratartalom mellett hőkezeléssel zárják le. Ez a művelet 3 napig tart.
A szaporítóanyagot 100-120 cm sor-, 30-40 cm tőtávolságra ültetik ki. A maximális termés a telepítés után 130-150 nap múlva takarítható be. A gyökerek felszedésre legalkalmasabb állapotát a levelek sárgulása jelzi.
Szubtrópusokon, mérsékelt övön a gyökereket fel kell szedni, mielőtt a hőmérséklet 10 °C alá süllyedne, hogy az alacsony hőmérsékleten ne károsodjanak. Az elérhető átlagtermés 8-12 t/ha. A felszedett gyökereket 27-29 °C-on, 85-90% relatív levegő-páratartalom mellett 4-7 napig kezelik. E kezelés után a hőmérsékletet 13-16 °C-ra csökkentik, a levegő páratartalmának változtatása nélkül. Az egyes fajták tárolhatósága eltérő, általában 2-3 hónaptól 6 hónapig terjed.