1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. március 12. Kedd
  6 Válasz
  3.1K Megtekintés
Halló Mindenki! Üzletben vettem műanyagpohárban előkészített fűszernövény MAGOKAT. Február közepén kezdem locsolni őket, ma kb.3 cm-es hajszálvékony fehér növények lettek. Konyhaablakban vannak, déltől estig napfényt kapnak. mi lehet a hiba? Nem alkalmasak semmire, azt hiszem ki kell dobnom őket. Segítsen valaki, miben hibázhattam? Köszönettel várom a tanácsokat Gabi mami
11 évvel ezelőtt
·
#13374
Nem kell őket kidobni, csak locsolni és forgatni a cserepüket. 3 cm-es kis palántákkal még nem illik fűszerezni, majd kb. nyárra érik el azt a kort, hogy lehessen őket használni.
11 évvel ezelőtt
·
#13461
[quote name=Hédi]Nem kell őket kidobni, csak locsolni és forgatni a cserepüket. 3 cm-es kis palántákkal még nem illik fűszerezni, majd kb. nyárra érik el azt a kort, hogy lehessen őket használni.Hédike, nem az evés a problémám, hanem az, hogy eldőlnek és a palántadőlt növénykék félek elszáradnak.Nem normális színűek hanem fehér átlátszó a száruk. Ezzel mit csináljak? :sad:
11 évvel ezelőtt
·
#13462
Nem mindegy, hogy kidőlnek, vagy megnyúlnak. A palántadőlést nem a fényhiány okozza, hanem mindenféle gomba és baktérium. Az, hogy fehér a száruk, normális, az hogy kidőlnek, mert elrothad a tövük, az nem. Esetleg tudna róluk feltölteni egy képet?
11 évvel ezelőtt
·
#13464
Sajnos csak akkor tudok képet küldeni ha kölcsönkérek egy fényképezőt. Négy hónapja az enyémet a betörők ellopták. Majd próbálkozom szerezni egyet. Csak azt nem értem, hogy kertészeti árúházban vett edénybe elültetett magokkal hogy történhet ilyen dolog.Ők nem fertőtlenítenekBocsánat a locsogásomért, ha nem ér rá ne foglalkozzon a dolgaimmal, nem veszem rossznéven.KöszönettelGabi mami :sad: Nem tudom még jól használni ezt a levelezést, remélem belejövök.
11 évvel ezelőtt
·
#13451
Semmi gond, válaszoltam a levelére.
11 évvel ezelőtt
·
#13454
A palántadőlés megelőzésére egy nagyon egyszerű ötlet: fokhagyma vízben áztatott levével locsolni.Arra kell figyelni, hogy ne legyen hideg a föld, a levegő hőmérséklete és ezzel egy időben ne öntözzük túl a magoncokat, és főleg ne hideg vízzel.A felnyúlás nemcsak fényhiány oka lehet, de túl magas hőmérséklet is okozhatja.Tehát meg kell találni az arany középutat.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére