Itt az új FELCO 420 fűszer-, bonsai- és virágolló: jó választás a finom, pontos vágásokat igénylő munkákhoz!

Itt az új FELCO 420 fűszer-, bonsai- és virágolló: jó választás a finom, pontos vágásokat igénylő munkákhoz!

Végre bemutatkozik a svájci gyár "precíziós" ollója, ami eddig csak más márkáknak volt. Így az érzékeny dísznövények ápolói, bonsaiok alakítói, fűszernövények nyírói kénytelenek voltak beérni a 320, 321, 322 sorozattal, ha FELCO-t akartak. Most viszont itt a FELCO 420 fűszer-, bonsai- és virágolló, amellyel a legkényesebb növények ápolása is álom lesz.

Mire használható a FELCO 420?

A FELCO 420 ollót kifejezetten fűszer- és gyógynövények, bonsaiok, virágok és egyéb lágyszárú növények formázásához, nyírásához, metszéséhez tervezték. Ez az eszköz tökéletes választás mindazok számára, akik precíz és tiszta vágásra törekednek, legyen szó hobbikertészekről vagy az üvegházi termesztésben dolgozó szakemberekről.

A FELCO 420 előnyei

 • Rozsdamentes acél pengék: A rozsdamentes acél pengék kiváló tartósságot és korrózióállóságot biztosítanak, így hosszabb élettartamot és megbízható teljesítményt garantálnak. Emellett könnyen tisztíthatók és élesek maradnak, ami fontos a pontos és tiszta vágásokhoz. Mindez minimalizálja a növények sérülését és a betegségek terjedését.
 • Tapadásmentes bevonat a pengéken: A bevonat megakadályozza a ragacsos növényi nedvek megtapadását, így az olló mindig hatékonyan fog működni.
 • Centiméter-beosztás: Az olló egyik oldalán található centiméter-beosztás segít a rügyek és hajtások gyors és pontos lemérésében.
 • Ergonomikus kialakítás: A puha tapintású, ergonomikus fogantyúk PTR polimerből készültek, integrált ujjpihentetőkkel a sarkokon. Ez biztosítja az optimális fogást és csökkenti a kéz terhelését.
 • Keskeny pengék: A 35 mm hosszú, keskeny pengék lehetővé teszik a pontos és finom vágásokat, különösen a kis termetű növények, például a bonsaiok esetében, ahol különösen fontos hangsúlyt kap minden apró kis részlet.
 • Könnyű és kompakt: A mindössze 42 gramm súlyú és 155 mm hosszú olló könnyen kezelhető, hordozható és tárolható.

felco 420 fuszer bonsai es viragollo 02

Milyen növényekhez ideális?

A FELCO 420 olló számos növényfajhoz kiválóan alkalmas, íme néhány példa:

 • Fűszernövények: Bazsalikom, petrezselyem, menta, rozmaring.
 • Gyógynövények: Kamilla, levendula, zsálya.
 • Dísznövények: Pozsgafa, pompás kutyatej, azálea.
 • Bonsaiok: Japán juhar, boróka, fukszia.
 • Egyéb lágyszárú növények: Tulipán, nárcisz, gerbera.

A kertészeti remekművek fontos eszköze

A svájci gyár ajánlása szerint a FELCO 420 fűszer-, bonsai- és virágolló ideális választás mindazok számára, akik a kertészkedésben a legmagasabb szintű precizitást és hatékonyságot keresik. Az ergonomikus kialakítás és a rozsdamentes acél pengék garantálják a hosszú távú kényelmes használatot. Bátran ajánljuk azoknak, akik szeretnék a növényeiket a legjobb eszközökkel gondozni: ezzel az ollóval örömteli elfoglaltság lesz a kertészkedés minden pillanata!

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR