1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. április 05. Péntek
  4 Válasz
  2.9K Megtekintés
Most ettem először medvehagymát nagyon finom! Dicshinmuszokat zengenek róla! Hogy lehetne hozzájutni esetleg termelni ültetni hogy többször lehessen fogyasztani?
11 évvel ezelőtt
·
#13774
A medvehagyma a hagymát nevelő virágokhoz hasonló életciklusú: korán hajt ki a hagymából a növény, majd hamar virágot fejleszt, ezt követően levelei visszahúzódnak, leszáradnak. Ezt a biológiai ritmust nem tudja befolyásolni a szabadban tartott medvehagymánál. Becsapni azonban lehetne a hagymákat: beszáradás után adott hideg-kezelést követően meg lehetne hajtatni, hasonlóan pl. a hajtatott tulipánhoz. Nem tudok róla, hogy valaki kidolgozta volna ennek a pontos módszerét, tehát az ötletem csak teoretikus, de valószínű működik.A zölden leszedett medvehagyma leveleit fagyasztva vagy szobahőmérsékleten olajban tárolva szokták megmenteni későbbre, de ezek egyike sem az igazi. A mélyhűtőben -állítólag- minden ételt megfertőz mélyreható illatával, bármilyen hermetikusan lezárják.
11 évvel ezelőtt
·
#13781
Szia!Ahol én élek, a település központjában, hatalmas vadgesztenyefák alatt, nagy területen megtalálható. Védett, tekintve, hogy arról nevezetes, hogy belterületen,és nem nem vadon nő.Egyébként már piacokon, sőt kertészetekben is árusítják, ugyanúgy mint bármely más fűszernövényt.
11 évvel ezelőtt
·
#13792
Tizenöt éve szedjük,esszük,fagyasztjuk,sőt dunsztoljuk.Kertünkben is tarjuk,első növényeinket még az erdőből vittük haza hagyma formájában./Hagymája sokkal hosszabb és kecsesebb,mint mondjuk a dughagyma./De az igazi az,amikor a Mecsekben szedjük.Otthon megmosom a leveleket egy nagy edényben,majd egyenként egymásra rétegezem őket.Sima uzsonnás zacskóba teszem ezeket arétegezett rakatokat.És lefagyasztom,a hiedelemmel ellentétben semmiféle szaga sincs!!!!Ha használni szeretném csak kiveszek egy tetszőleges vastagságú levélréteget a zacsiból.A másik módszer elég hosszadalmas:a leveleket húsdarálón ledarálom/vigyázat kicsurranó levét érdemes felfogni!!/ majd tengeri sóval összekeverem/ízlés szerinti mennyiséggel,de nem kell sok!!/.Mehet bele a felfogott lé is,dunsztos üvegekbe töltöm,tetejére egy kevés olajat csurrantok,majd lezárom az üvegeket.Figyelem!!!Az így elrakott medvehagyma felnyitva hihetetlen tömény szaggal árasztja el az óvatlan felhasználó lakását!!!És most nem vicceltem,tényleg...aki nem hiszi járjon utána :roll:
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére