1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. június 01. Szombat
  6 Válasz
  2.7K Megtekintés
A kis káposzta palánták leveleit valami letépi, és ugyanott eldobja. Az első ültetésből ami megmaradt már szép nagy, azóta 3x pótoltuk. Kb. 80 %-ban ez a sorsuk; letépett levelek, annyira, hogy el is pusztulnak némi egyleveles senyvedés után (vagy csak a szár csonkja marad). A kártevő kedvence a vöröskáposzta, de járt már így fehér káposzta és karfiol is. Eddig nem találkoztam ilyen jelenséggel.
10 évvel ezelőtt
·
#14329
Galamb? esetleg
10 évvel ezelőtt
·
#14330
Galambokat nem szoktunk látni, sok fekete rigó van és veréb, amiket a földön is szoktam látni. De mi baja a palántákkal, ha megenni nem akarja?
10 évvel ezelőtt
·
#14331
A felület tépett, nem rágott? Lehet, hogy valami rovar megreggelizett a levélnyélből egy cm-t.
10 évvel ezelőtt
·
#14342
Most nagyobb levelekkel is végzett, és egyértelműen látható, hogy rágás. A rágásnyom nem nagyobb 2 mm-nél az egyik levelen, amit csak a szár alsó felületén rágott meg. Ez csak úgy látszik, mintha le lenne törve a levél, de nem esett le a földre.
10 évvel ezelőtt
·
#14344
Nem tudom, tücsök vagy egyéb rovar lehet. Valami általánosabb rovarölővel kellene próbálkozni. Mondjuk, Actara, BI-58, ilyenek.Jó sok tapadásfokozóval és erős porlasztással, mert a viaszos levelekről lepereg a permet.
10 évvel ezelőtt
·
#14392
Köszönöm a hozzászólásokat és a jó tanácsot! Amikor a vegyszerek kihagyása mellett döntöttünk ezévben, tudtuk, hogy kár nélkül ez nemigen sikerül. Eddig ennyi, ami a kisebbik baj. A többi növénnyel nincs gond, beleértve a fákat is. Permetezéseinkhez eddig csalánt, fokhagymát, káliszappant használtunk.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére