1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. június 29. Szombat
  3 Válasz
  3.9K Megtekintés
Olvastam egy cikket amiben a folyondár szulák gyomirtásárol volt szó!Ebben a cikkben az áll,hogy glifozát tartalmú szerrel lehet védekezni ellene!Én háromsor lepermeteztem ezzel a szerrel,ledobja a leveleit,majd ujrahajt.Próbáltam erösebb-gyengébb dózist is!A ser amit használok: glifosav 480 ! ez a helyzet a szederrel is azt sem viszi ki telyesen! Én mentát termelek,és nagyon megkeseriti az én és hozzám hasonlók dolgát ez a két gyom!olvastam,hogy a "dikamba" hatásos e gyomok ellen,mi erröl a véleménye,esetleg tudnak e olyan gyomirtót ajánlani ami irtja a folyondárt,de a mentaültetvényt nem bántja? Köszönöm! Tisztelettel:Dancs István (vajdasági mentatermellö)
10 évvel ezelőtt
·
#14623
Nem volt elég erős a dózis.Kell keverni egy 5 %-os szert (10 l-be fél liter), hozzáadni tapadásfokozót, hogy ne peregjen le a levelekről.A szulák virágzásakor permetezni, és ameddig el nem szárad a szára is (2-3 hétig), addig nem bántani.Garantáltan hat, rendszeresen alkalmazom, különféle márkanevű, de azonos összetételű szerekkel.Szedret is irtottam már ki vele, azt mondjuk nem tudom már, milyen dózissal, de ennyi szerintem annak is elég, csak meg kell várni, hogy elég fejlett legyen hozzá.
10 évvel ezelőtt
·
#14706
Kedves Kertbarátok!A folyondár nekem is elszaporodott a kertemben. Vajon a fent említett szereket a virágos kertekben is lehet alkalmazni?
10 évvel ezelőtt
·
#14732
A glifozát általános gyomirtó, mindent visz, így a virágokat is.Csak úgy lehet alkalmazni, hogy a virágokat letakarni valamivel (akár teljesen, akár csak melléjük állítani egy nagy kartont), a lényeg, hogy ne érje a virágot a szer. A permetet kis nyomáson kell kiszórni, hogy ne legyen túl erős a porlasztás, mert azt a légmozgás könnyebben elviszi. (A szórás helyétől a letakaratlan rész legalább 60-80 cm-re legyen, ez a minimum, persze tekintetbe véve a szélirányt.)Előzőleg a szulákot letekergetni a virágokról, és az üres részre fektetni, hogy minél több levél tudja felvenni a hatóanyagot.Még egy variáció: ahol nagyon közel vannak egymáshoz a virágok, de valami kiirthatatlan évelő gyom van köztük, oda keverni kell 10 %-os szert valami edénykében, és a levelekre kenni egy festőecsettel. Célszerű a lekenendő levelet megtámasztani egy deszkadarabbal.(Azt hittem, ez az ecsetes módszer saját szabadalom, de aztán vagy öten előadták már nekem, mint az ő saját ötletüket - hát nincs új a nap alatt. :)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére