1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2012. június 02. Szombat
  2 Válasz
  8.9K Megtekintés
Kertünkben 70-80 éves diófák vannak. Szemmel láthatóan el vannak öregedve (sok száraz ág van rajtuk a termésük is apró) de mi ennek ellenére is szeretjük és ragaszkodunk a fáinkhoz. Az idei évben azt vettük észre,hogy a leveleik picik és már most hullanak. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan módszer, vegyszer esetleg tápanyag amivel segíthetnénk. Olvastam a Szilágyi E. fasor vadgesztenyefáiról, hogy azokon tudtak segíteni.
11 évvel ezelőtt
·
#24835
A vadgesztenyefák kondíciója egy gomba és egy aknázó moly hatására romlott le nagyon. Ha jól tudom a Szilágyi Erzsébet fasorát is ezen kártevők ellen próbálták kezelni. Sajnos diónál ilyen módszer magam sem ismerek. Bővebben olvashat a dióról alábbi cikkeinkben:
9 évvel ezelőtt
·
#25251
Tisztelt szerkesztőség! A fenti kérdésre végül nem idéztek be cikkeket, kérem, hogy tegyék meg. Az eredeti kérdés sajnos minket is érint: tavaly még kihajtott az idén 80 éves diófa, de elfagyott, és ha jól emlékszem, júniusban vagy júliusban ledobálta a leveleit. idén nem hajtott ki. Lehetséges, hogy 1 évet "pihen", vagy biztosan kiszáradt? Van-e olyan módszer, amivel ez biztosan megállapítható (ha a kivágás mellett döntünk, bizonyosak lehessünk benne, hogy nem volt más megoldás)? Köszönettel, Falusy Zoltán
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére