HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  Fűszernövény, gyógynövény

Honnan lehet beszerezni madzagbab vetőmagot?

  Kiemelt   Megoldott

Honnan lehet beszerezni madzagbab vetőmagot? Írtam a Kertimag nevű cégnek, de ők nem válaszoltak. Az interneten azt találtam, hogy csak gyűjtők és botanikusok termesztik, máshol hivatkoznak egy "Szentesi méteres madzagbab" fajtára. Mi itt az igazság, és honnan lehet madzagbab vetőmagot kapni?

Válaszok (3)
 • · hobbikertész · Vissza a tetejére
  Sajnos én sem fogok tudni segíteni, bevallom őszintén, hogy még nem is találkoztam madzagbab nevű babfajtával. Érdemes lenne megpróbálni a fórumban és az apróhirdetések közt is feltennie kérdését, hátha egy madzagbabtartó ráakad.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · István Horváth · Vissza a tetejére
  Kérdés: mit értesz madzagbabon? Én termesztek olyan zöldbabot ami kb. 40-50 cm hosszú, 8mm átmérőjű hüvelye van, zöld a színe, futós fajta. Szabadban igen gyenge termést hoz de fűtetlen fóliában késő őszig folyamatosan bőven terem kétnaponta kell szedni. Ha erre gondoltál akkor tudok magot adni.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Piroska Andrásné · Vissza a tetejére
  Méteres zöldbabként ismerem , tavaly vetőmagboltban vettem, de egy csomagból csupán két tő kelt ki. Szabad földben is termeszthető, nem fásodik kevés mag van benne, inkább "húsos". Úgy kell futtatni, mint a Juliska babot. Ha szereti a helyet, akár 120 cm-re is megnő . Egy főzelékhez elég pár szál belőle. Jól fagyasztható, de nagyon vízigényes.
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Vissza a tetejére