1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2012. november 30. Péntek
  3 Válasz
  9.3K Megtekintés
Honnan lehet beszerezni madzagbab vetőmagot? Írtam a Kertimag nevű cégnek, de ők nem válaszoltak. Az interneten azt találtam, hogy csak gyűjtők és botanikusok termesztik, máshol hivatkoznak egy "Szentesi méteres madzagbab" fajtára. Mi itt az igazság, és honnan lehet madzagbab vetőmagot kapni?
10 évvel ezelőtt
·
#25186
Méteres zöldbabként ismerem , tavaly vetőmagboltban vettem, de egy csomagból csupán két tő kelt ki. Szabad földben is termeszthető, nem fásodik kevés mag van benne, inkább "húsos". Úgy kell futtatni, mint a Juliska babot. Ha szereti a helyet, akár 120 cm-re is megnő . Egy főzelékhez elég pár szál belőle. Jól fagyasztható, de nagyon vízigényes.
10 évvel ezelőtt
·
#25173
Kérdés: mit értesz madzagbabon? Én termesztek olyan zöldbabot ami kb. 40-50 cm hosszú, 8mm átmérőjű hüvelye van, zöld a színe, futós fajta. Szabadban igen gyenge termést hoz de fűtetlen fóliában késő őszig folyamatosan bőven terem kétnaponta kell szedni. Ha erre gondoltál akkor tudok magot adni.
11 évvel ezelőtt
·
#23877
Sajnos én sem fogok tudni segíteni, bevallom őszintén, hogy még nem is találkoztam madzagbab nevű babfajtával. Érdemes lenne megpróbálni a fórumban és az apróhirdetések közt is feltennie kérdését, hátha egy madzagbabtartó ráakad.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére