Videón a fügebokor vagy -fa metszése – és egy TITOKZATOS kislabda

Videón a fügebokor vagy -fa metszése – és egy TITOKZATOS kislabda

A füge metszése tavasszal aktuális, nem beszélve a gondozásáról, amit ilyenkor illik megtenni. A videó ezt mutatja be részletesen.

Szebenyi Péter környezetmérnök a videójában egy csodálatosan nagy, de elhanyagolt fügebokor gondozását mutatja be, hogy a növény bőséges termést hozzon majd, akár egy évben többször is.

A munkához szükség van egy metszőollóra, ágvágóra, balesetmegelőzési okokból kerti kesztyűre, valamint a keletkező zöldhulladék eltakarításához egy gereblyére is. Péter a füge tövénél megbújó éticsigákról is gondoskodik: összegyűjti és új lakóhelyükre, egy közeli patakpartra viszi őket.

Szó esik többek között a füge környékének rendbetételéről, illetve arról, miért fontos az esetlegesen megmaradt fügemúmiák eltávolítása. A füge metszésével kapcsolatban megtudhatjuk, hogy eltér a hagyományos gyümölcsfák metszésétől. Hogy pontosan miben, a videóból kiderül:

 

Szebenyi Péter | Facebook | Instagram
Szebeni Péter Zöld Blogja

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR