HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  Tóth Géza Fűszernövény, gyógynövény

Újhagyma egész évben??!!

  Kiemelt   Megoldott

Lehet-e szabad földbe folyamatosan,két-három hét eltolással dughagymát ültetni? A második duggatás éppen hogy kihajtott, de nem lett belőle hagyma,miért?! Kérem aki tud segítsen! Köszönöm Tóth Géza

 • · Ircsi · Vissza a tetejére
  Vegyél mindig újhagyma magot és soha nem fogysz ki belőle. Minden szezonban újhagymádlesz. Én tavaly vettetem de folyamatosan zöld.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   A sarjadékhagyma május végére rettentő rágós lesz, és októberig olyan is marad, ami állandó öntözéssel csökkenthető, de igazán jó nem lesz.A rendes vöröshagyma levélnövekedése meleg időben leáll, és a hagyma a fejre kezd dolgozni, akármilyen fejletlen is a növény.Május közepe után duggatni felesleges.Most viszont már a hűvösebb időkben érdemes dughagymát ültetni, lehetőleg minél nagyobbat, hogy mielőbb megnőjön a szára, akár kisebb étkezési hagymát is, minél hűvösebb lesz, annál zsengébb lesz.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Tóth Géza · Vissza a tetejére
   [quote name=Gyöngyössy]A sarjadékhagyma május végére rettentő rágós lesz, és októberig olyan is marad, ami állandó öntözéssel csökkenthető, de igazán jó nem lesz.A rendes vöröshagyma levélnövekedése meleg időben leáll, és a hagyma a fejre kezd dolgozni, akármilyen fejletlen is a növény.Május közepe után duggatni felesleges.Most viszont már a hűvösebb időkben érdemes dughagymát ültetni, lehetőleg minél nagyobbat, hogy mielőbb megnőjön a szára, akár kisebb étkezési hagymát is, minél hűvösebb lesz, annál zsengébb lesz.[/quote]Köszönöm a segítséget!!!!!!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Sárvári Gyuláné · Vissza a tetejére
   Ha egész évben szeretnél zöldhagymát enni, ajánlom tavasszal elrakni póré hagymát! Kikeléséhez csapadék kell utána szolíd öntözés.Áttelelő, tavasszal azonnal hozza a friss hajtásokat, sőt gyökérszerűen is kihúzhatod! Ezzel meg tudod oldani a zöldhagyma kérdést. Amúgy ha rendes étkezési dughagymát raksz el, mindent a maga idejében, mikor megjön a tavaszi veteményezés ideje, csak akkor! A hagyma, az agyon trágyázott talajt nem szereti!Üdvözöllek! Hajni :-)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   A szedéskor véletlenül benne maradt vöröshagymák mostanra nagyon szép zöldhagymává fejlődtek.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére