hogyan kell az örölt paprikát csiramentesíteni ?
Kiemelt
Megoldott
-
· Wagner Zsolt · Vissza a tetejére Kedves Mihály!Nem tudom. Ez a tisztaság szabály talán a németeknél a legszigorúbb. Én továbbra is szivesebben vásárolnék Öntől nem csirátlanitott paprikát, mint külföldről csirátlanitottat./Igaz én megtermelem amire szükségem van./ Az megint más kérdés, hogy mennyi más idgen, szennyező anyagot tartalmaznak az élelmiszerek. Átlagember el sem tudja képzelni, hogy mennyi állati fehérjét viszünk be az szervezetünkbe növényi táplálékkal. Ennek ellenére élünk, mert egy kis poloska, vagy más inyencség nem akadály. Én nagyobb veszélyt látok a kontroll nélküli vegyszerhasználatban, mint az ilyen dolgokban. Igaz itt is átesünk a ló túloldalára. Nem tudom, majd a jővő eldönti, bár nem túl fényeset jósolok.Lehet, hogy jól jönne, de abban nem hiszek, hogy a fejlett nyugat olyan szabályozást hozna, ami nekünk jönne jól és őket meg kicsit is hátrányosan érintené. -
· mihaly · Vissza a tetejére Tisztelt Zsolt ! Hiszek önnek , hogy semmi nem indokolja a darált paprika csírátlanítását , de készül egy uniós szabály 2014 be miszerint az őrölt paprika csomagolásán fel kell tüntetni , hogy volt e csirátlanítva .Ekkor hallottam először arról , hogy van ilyen , mivel már évek óta foglalkozom őrölt paprika készítéssel ezért foglalkoztat a téma. Ugyan ebben a cikkben olvastam , hogy a magyarországi szabványokat akarják bevezetni amely minden más országénál szigorúbb , például a paprika tisztasági szabványát amely ötször kevesebb mennyiségű egyéb anyagot engedélyez a paprikában mint más ország . Félnek ,hogy nem tudják teljesíteni az természeti adottságuk miatt . Lehet hogy egy uniós szabvány jól jön nekünk ? -
· mihaly · Vissza a tetejére Köszönöm szépen doktor Úr a jó tanácsot . -
· dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére A szakirodalom szerint forró gőzzel csírátlanítják gépsoron, de ez a megoldás kis tételnél nehezen megvalósítható. Saját célra az is megfelelő, ha alaposan kiszárítja becsomagolás előtt, és utána száraz, hűvös helyen tárolja. A tárolási körülmények (hőmérséklet, páratartalom) a döntőek. -
· mihaly · Vissza a tetejére Zsolt !A csíramentesítést a darált paprika , és más élelmiszerek esetében is azért végzik el , hogy a jó minőségüket minél tovább tartsák meg . -
· Wagner Zsolt · Vissza a tetejére Egyáltalán miért kell csíramentesiteni? Nem burgonya az, nem fog kihajtani. Hő hatására egyrészt veszit C vitamin tartalmából, másrészt könnyen a színét is veszti. Persze, ha egy egész intenzív osztályra főzünk, akkor indokolt lehet.
Lépj be a válaszadáshoz.
Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.
Itt regisztrálj »