1kert.hu - a FELCO specialista

 
Új

Diploma

  2013. november 20. Szerda
  27 Válasz
  17.2K Megtekintés
Mi a véleményetek egy kertészmérnöki diplomáról? El lehet helyezkedni vele?
10 évvel ezelőtt
·
#15562
Válasz elfogadva
Szia!Ha jó vagy, talpraesett és mindenekelőtt szereted amit csinálsz, akkor el lehet vele helyezkedni! Sőt, ha szerencséd van, akkor jól lehet vele keresni is. :)
10 évvel ezelőtt
·
#15562
Válasz elfogadva
Szia!Ha jó vagy, talpraesett és mindenekelőtt szereted amit csinálsz, akkor el lehet vele helyezkedni! Sőt, ha szerencséd van, akkor jól lehet vele keresni is. :)
10 évvel ezelőtt
·
#15565
Corvinuson jól meg lehet tanulni?tapasztalatból mondja?ha nem vagyok nagyon jó, akkor semmi esélyem?
10 évvel ezelőtt
·
#15566
egyébként köszönöm a segítséget!
10 évvel ezelőtt
·
#15568
Szia! Én a Corvinuson végeztem kertészmérnökként. A tanárok jól tanítanak és sok a gyakorlat is,amit én személy szerint fontosnak tartok. Van egy féléves szakmai gyakorlat is, ami alatt a munkaadód mindent megmutat, ha jó helyre mész, már ott kapsz egy kis fizetést :). Nem kell tökéletesnek lenned, én sem színötös voltam mindenből,a lényeg, hogy oda kell figyelni, ha majd dolgozol, meg a munkáltatók szeretik, ha valaki lelkes, precíz, de ez minden szakmánál így van. Azt, hogy a diplomád hányas lesz a végén nem nézik. Szerintem nem nehéz elvégezni, ráadásul a felsőbb évesek nagyon sokat segítenek. Választható szakirányok vannak: dísznövény, zöldség, gyümölcs, faiskola, biotechnológia (azon belül genetika vagy biokémia) és marketing. Ha az alapképzést elvégezted, pedig jöhet a mesterképzés, de ez majd a jövő. Ha még van bármi kérdésed, szívesen válaszolok.
10 évvel ezelőtt
·
#15569
Mikor végzett a Corvinuson?
10 évvel ezelőtt
·
#15572
januárban végeztem
10 évvel ezelőtt
·
#15583
Kedves Alma!Az az alap, hogy mindig, mindenből a legjobb legyél. Amikor ez nem jön össze, akkor is erre kell törekedni, bármilyen pályát sikerül választanod és akkor nem lesznek gondok.
10 évvel ezelőtt
·
#15593
A Debreceni Agrár Egyetem kertészmérnöki szaka sokkal több tudást ad, mint egy Corvinus. :)Amennyiben a Kertészmérnöki BSC. képzést végezte el, az önmagában nagy valószínűséggel nem lesz elég, hogy egy munkáltató felvegye (hacsak nincs ismeretsége valaki révén). Végezze el az MSC-t mert az ad Egyetemi végzést, a BSC csak egy főiskolai papírka, amivel leginkább a saját gazdaságban lehet érvényesülni, és jogosult lesz a legtöbb támogatás igénylésére. Tovább tanulni és többet tudni NEM bűn!
10 évvel ezelőtt
·
#15595
Húha, én nem mondtam egy szóval sem, hogy bűn az MSc. Mondjuk én úgy gondolom, hogy végezhet az ember bármelyik egyetemen, ha egy link alak, és nem műveli tovább magát édeskevés, mert legyen akármilyen jó egyetem, mindent megtanítani nem lehet. Tehát az, hogy én a Corvinuson végeztem, nem jelenti, hogy rosszabb lennék. Nem értem, minek ez az én egyetemem sokkal jobb duma. De ha boldogabb vagy, elfogadom, hogy okosabb vagy. Egyébként MSc-re járok, viszont halasztanom kell, a családom nehéz anyagi helyzete miatt. Emiatt mentem el dolgozni. A munkahelyemre egy egyetemi tanárom (nem rokon, nem ismerős) ajánlott be, de ha valóban egy buta liba lennék, akkor nem égette volna magát azzal, hogy egy neves céghez küld. Ráadásul még többkörös állásinterjún is részt kellett vennem, így nem csak az ajánlás miatt kerültem oda. Azért írtam, amit írtam, mert azért nem akarom elijeszteni szegény lányt, mert ha szereti, akkor jó lesz, ha nem szereti, akkor meg legyen akármilyen okos, komolyabb sikereket úgysem ér el, mert belefásul, elfogy a motiváció. És akkor a BSc-t sem végzi el, nemhogy az MSc-t. Egyébként valóban a BSc nem elég, mondjuk nem is értem, minek kellett így szétdarabolni a képzést.
10 évvel ezelőtt
·
#15600
Deilinger Dávid tapasztalatból mondja?
10 évvel ezelőtt
·
#15601
vagy miért gondolja,hogy jobb?
10 évvel ezelőtt
·
#15603
Nagy Vivien!a többiekről, (csoporttársairól mit tud?ők is el tudtak helyezkedni, vagy tényleg ennyire kell az ismeretség?)
10 évvel ezelőtt
·
#15604
Nos a Corvinus nem a mezőgazdasági mivoltáról híres, hanem az egyéb neves szakjairól, amelyek tényleg kiemelkednek az ország többi szakjától.
10 évvel ezelőtt
·
#15606
Emlékeztetőül megjegyzem, hogy a jelenlegi Corvinus Egyetem budai kampuszán (Ménesi út, Villányi út) működik immár 125 éve a volt Kertészettudományi Egyetem, jelenleg karként. Hogy a neve nem a régi, az nem az oktatás minőségével van kapcsolatban, hanem az oktatáspolitika folyamatos változásával. Hazánkban több agrár-felsőoktatási intézményben folyik akkreditált kertészmérnökképzés, hasonló színvonalon. Nem hinném, hogy egy volt hallgató rendelkezik annyi ismerettel valamennyi képzési helyre vonatkozólag, hogy azokat objektíven rangsorolni tudná. A kertészmérnöki képzések sajátosságai intézményenként változóak, de minden a hallgatók képességein, érdeklődésén és céltudatosságán múlik.
10 évvel ezelőtt
·
#15607
Kedves Dávid!A munkát saját erőmből szereztem azáltal, hogy bebizonyítottam, hogy jó vagyok a szakmában. Remélem az ismertség által így értetted. Nem protekcióval. Igen, többen elhelyezkedtek BSc-vel, de többségünk mesterképzés 2. félévénél tart. Mielőtt pedig összevonod a Corvinus budai oldalát a közgázos csapattal, kérlek olvasd el az alábbi kis olvasmányt. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kert%C3%A9szeti_%C3%A9s_%C3%89lelmiszeripari_Egyetem Ha valamit állítasz, előbb szerintem nézz jobban utána. Gondoltam a szakdogaírásnál azért megtanították, de ha nem, hát sose késő. ;) Azt azért megkérdezném, hogy mennyi a Debreceni Egyetem végzett diákjainak elhelyezkedési rátája? Sztem nem sokban különbözik sem a Corvinus KETK, sem a SZIE MKK-tól. Remélem a magabiztosságod abból adódik, hogy főállásban dolgozol valahol a szakmádban (ami nem apukád kertészeti üzeme), mert olyan biztosan állítod, hogy a ti egyetemetekkel sokkal jobban el lehet helyezkedni. Aki jó, úgyis kap munkát, aki meg nem jó, azt hamar lapátra teszik. De nem ismétlem magamat. Alma, Neked azt tanácsolom, hogy nézd meg mindhárom egyetem tantervét (igen, a Szent István Egyetemét is), nézd meg a tanárokat, nézz utána munkásságuknak. A felvin pedig fórumokon kérdezősködhetsz, mindhárom egyetemnek van fóruma. Amit még megtehetsz, hogy keresel ilyen egyetemi rangsorokat. Azért mondom, mert ha egy SZIE-s jönne, Ő azt mondaná, hogy oda menj, sztem több ember véleményét meg kell hallgatnod, mielőtt döntesz,nem csak a kettőnkét, mert a szakmaválasztás későbbi életedet nagyban befolyásolja. Milyen szakmában gondolkodtál még? Azokról is érdeklődj, plusz vannak nyílt napok, azokra érdemes elmenni. Sok sikert a választáshoz! :)
10 évvel ezelőtt
·
#15608
Nem gondoltam volna, hogy ez a témakör fog ehelyütt a legnépszerübb lenni, de legyen, ha ekkora igény van rá. Nos, ha én is hozzáfüzhetek valamit, örömömre szolgál. Nagy gonolkodónkat idézve: sz@rt sem ér a harag, hatalom nélkül. A harag és a hatalom szó helyére illesszük be az elméleti tudást és a tapasztalatot. Minden frissen diplomázott akár joggal, akár jog nélkül hiszi magáról, hogy mindent tud és az úgymond iskolázatlan paraszt felett hatalma van, pedig a gyakorlatban tőlük lehet a legtöbbet megtanulni. Valaki ezt vagy megtanulja az életben, vagy nem. A felsőoktatási rendszerek erre nem adnak útmutatást, legyen az alsóbbrendű, vagy felsőbbrendű. Anno a főiskolák és itt nem a tanitók képzésére gondoltam, nagy átlagban komoly gyakorlati tudással rendelkező szakembereket inditottak útjukra, mig az egyetemek jobbára az elméleti tudást preferálták és életképtelen egyedeket hoztak világra, az gyakorlat szempontjából. Akkor feltettem a kérdést, hogy miért van ez igy, mire a válasz az volt, hogy az egyetem széleskörű, felsőszintű vezetőket képez, akiknek mindenre rálátással kell rendelkezniük, mig a főiskola szűk, de szakirányú ismereteket szolgáltat. Nem tudom, hogy a jelenlegi rendszer akármelyik szinten, milyen szakembereket bocsájt ki, de azt sem hiszem, hogy 10-szer annyival több a rátermett diák, mint annak idején. Az idők változnak, de véleményem szerint a Kertészeti Egyetem, vagy agrárt. egyetemeknek kellene mg. szakembereket az útjukra engedni. Úgy harminc éve a debreceni egyetem sem volt top listás, de akkor még talán a Corvinus sem létezett.Nem a papir fogja eldönteni, hogy ki hogyan fog boldogulni, legfeljebb annak hiánya.
10 évvel ezelőtt
·
#15609
Pardon. Utólag olvastam az utolsó két bejegyzést. Nem tudtam, hogy Corvinus cimszó alatt működik a Kertészeti Egyetem. Akkor meg nagy probléma nem lehet....Azért sem, mert itt mindenki megfelelő, talán az egészségesnél kicsit nagyobb önbizalommal rendelkezik. Ez viszi előbbre az emberiséget.Helyreigazitás: vonatkozik minden felsőoktatási intézmnényre, ha félreérthető lett volna.
10 évvel ezelőtt
·
#15610
Igen, az sajnos igaz, hogy a mai végzett egyetemisták (a régieket nem ismerem, így nem tudok róluk nyilatkozni)nagy része mihelyst kézhez kapják a papírt indokolatlan önbizalomra tesznek szert. Azt hiszik, hogy a papír kiemeli őket a többi alacsonyabb végzettségű ember közül. Pedig a szomszédomék, akiknek semmilyen papírjuk sincs sokkal többet tudnak a dinnyetermesztésről, mint én valaha tudni fogok, pedig nekem van papírom róla, hogy tudnom kéne. De ők már generációk óta ezzel foglalkoznak, sikeresen. Egy egyszerű pályaválasztásos kérdéstől hogy el lehet jutni ilyen témákig.
10 évvel ezelőtt
·
#15612
Kedves Vivien!Ez egy gondolatsor volt. Elsőre úgy gondoltam és mertem remélni, hogy van eleje, vége és mondandója.Már rájöttem, hogy bennem van a hiba, ha más ezt nem érti meg diplomásként.Én értelmeztem rosszul, hogy itt már többről van szó mint egy egyszerű pályaválasztásról. Bocsi.Az a 10X szorzószám azért jelent valami higulást is, vagy én vagyok már totál retardált?
10 évvel ezelőtt
·
#15613
AZ egyszerű pályaválasztás Alma legeslegelső kérdésére vonatkozott, az ilyen témákig pedig az ÖN gondolatsorára, amit megértettem. Kérem olvassa el többször a mondatom, vagy ha nem ért valamit, kérdezzen értelmesen, és nem a másikat pocskondiázva.Mi a véleményetek egy kertészmérnöki diplomáról? El lehet helyezkedni vele? -ez volt Alma legeslegelső kérdése. Ezt értettem pályaválasztási kérdés alatt.Másként mondva az ön által nem helyesen értelmezett mondatot: Amikor válaszoltam Alma legelső kérdésére, nem gondoltam, hogy ilyen mélyebb gondolatok is a felszínre kerülnek a mezőgazdasági oktatással kapcsolatban.
  • Oldal :
  • 1
  • 2
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére