metszes banner

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  Tóth Géza Gyümölcs

Nikandra.

  Kiemelt   Megoldott

Kedves Hozzáértők!!!! Mostanában olvastam, hogy a Nikandra nevű virágot, ha a veteményesbe ültetjük, megvédi a veteményt többek között Pl. a s. répát és a hagymát a légytől!!! Azt szeretném tudni, hogy ez tényleg működik e? Mekkorára nő meg?Milyen növényeknél lehet még használni??? Köszönettel várom válaszukat! Tisztelettel Tóth Géza.

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Nem ismerem a növényt, de az ilyen riasztó hatású növények legfeljebb akkor műxenek (vagy akkor sem), ha úgy ülteti az ember, hogy egy sárgarépa, egy riasztó növény, egy sárgarépa, egy riasztó...Elvileg a répát meg a hagymát felváltva ültetve is megvédenék egymást, de többek gyakorlati tapasztalata nem ezt mutatja.A netes képek szerint a zsidócseresznye rokona, és jó nagy bozóttá nő, elnyomva mindent, amit a közelébe vetett a szerencsétlen sorsa.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · kiss zsuzsanna · Vissza a tetejére
   VALÓBAN UGY HIRDETIK A NÖVÉNYT HOGY FEHÉR LÉGY ÚZŐ HATÁSA VAN, PÁR ÉVVEL EZELŐTT ÜLTETTEM,MAGA A NÖVÉNY DEKORATIV A KÉK VIRÁGAIVAL AMIBŐL LAMPIONSZERÚ MAGOK LESZNEK HA NEM SZEDIK LE LEPOTYOG ÉS UJRAVETI MAGÁT A NÖVÉNY ÉVEKIG KIIRTHATATLAN LESZ DE A FŐBAJOM AZ VOLT HOGY KB 1-1,5MÉTERES BOKORSZERÚ NAGYSÁG LETT ELNYOMVA MINDENT MAGAKÖRÜL A SZÁRA MEG A GYÖKERE MINT A KUKORICÁÉ. INKÁBB ÁRNYÉKADÓNAK TUDNÁM ELKÉPZELNI A LÉGYÚZŐ HATÁST NEM TAPASZTALTAM.ÉVEK ÓTA BEVÁLT MÓDSZER NÁLUNK A BÜDÖSKE, BURGONYA MELLÉ ÜLTETVE NINCS BURGONYA BOGÁR,A FÚSZERPAPRIKA MELLÉ IS NAGYON JÓ A HATÁSA, A ZŐLDSÉGEK KÖZÉ PEDIG SZERINTEM KÖTELEZŐ ÜLTETNI GYÖKÉRFONÁLFÉREG HATÁSA MIATT.A KÁPOSZTAFÉLÉKNÉL IS BEVÁLT ÉS MINT VIRÁG IS SZÉP. VISZONT ALLERGÉN MÉRGEZŐ NÖVÉNY HA SÜT A NAP KERÜLNI KELL A LEVÉLLEL ÉRINTKEZÉST MIVEL FÉNYTOXIKUS HATÁSA VAN TERMÉSZETESEN NEM MINDENKINÉL KESZTYÜVEL ELKERÜLHETŐ.EZEK AZ ÉN TAPASZTALATAIM LEHET HOGY VAN AKINEK BEVÁLT NEKEM A VETEMÉNYBEN SOK KELLEMETLENSÉGET OKOZNAK A LEVÉLTETVEK A KÉPOSZTALEPKÉK STB TALÁN FEHÉR LÉGY NINCS IS NÁLUNK .
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére