1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. február 07. Péntek
  7 Válasz
  7K Megtekintés
Az lenne az egyik kérdésem,hogy az ősszel ültetett gyümölcsfáknál is alkalmazni kell a tavaszi lemosó permetezést?A másik kérdés:hogyan kell metszeni ezeket a fákat,hogy jó koronája(termése) legyen később?
10 évvel ezelőtt
·
#16109
Válasz elfogadva
Ajánlott és semmi esetre sem árt. A metszés meg megint más kérdés, illetve az is, hogy milyen fa lett ültetve, milyen koronaformát lehet/célszrű kialakitani.
10 évvel ezelőtt
·
#16109
Válasz elfogadva
Ajánlott és semmi esetre sem árt. A metszés meg megint más kérdés, illetve az is, hogy milyen fa lett ültetve, milyen koronaformát lehet/célszrű kialakitani.
10 évvel ezelőtt
·
#16110
Kedves István.Mindenképpen,mert én pont egy évvel elótte jártam ugy elbliceltem a tavaszi permetezést,habár nekem is megirták,hogy kell permetezni,voltis bajom belőle,még nemistudonmilyen betegsége lett a 2 almafámnak,hogy 30 óra alattelkezdett feketedni az ősszes ág lenyirtam a lombját kb juniusvolt,A körte egészévben tetves és korompenészes volt, a szilva és a kajszi is tele volt minden féle lukas és kormos levelekkel.ROZI
10 évvel ezelőtt
·
#16112
Oksi, de azért nem ennyire tragikus a helyzet. Ez egy prevenció, de nem megoldás, a vegetációban a már célzott eljárásokat azért nem helyettesíti, csodákat azért ne várjunk tőle.
10 évvel ezelőtt
·
#16114
oké :) Köszönöm a válaszokat.Igaz,nem írtam,hogy milyen fákat ültettem.Nos most pótolom eme hiányosságot:kajszi(Gönci magyar,Ceglédi óriás), őszibarack(Redhaven),alma(Jonathan),körte(Vilmos),cseresznye(Germersdorfi,Katalin).
10 évvel ezelőtt
·
#16115
Legjobb lenne utánanézni egyenként a növényvédelmüknek, pl úgy, hogy begépeljük a keresőbe, hogy kajszi növényvédelme stb. Nagy meglepetések érhetik az embert, ha speckó növényvédelmet kihagyja.Kajszit szinte biztosan kell virágzásában legalább kétszer permetezni monilia ellen. Cserkó szintén esélyes rá. Őszi, amint megjelentek a levélkezdemények tarfrina ellen és folyamatosan, amig az idő nem lesz elég meleg. Almáról ne is beszéljünk stb. És ezek is mind még a pervenció körébe tartoznak, mert aztán jöhet még más egyéb betegség is.
10 évvel ezelőtt
·
#16186
Egy nagyon öreg és magas cseresznyefát szeretnék megifjítani.A fa középső villás ágát vágnám le. kb.20 cm vastag az utolsó elágazás felett ahol elvágnám.A kérdés, hogy mikor vágjam le, most rügyes állapotban vagy ősszel lombhullás után? Ártok e a fának, ha ilyen drasztikusan visszavágom?
10 évvel ezelőtt
·
#16188
No az cserkó nem igazán szereti az öregkori vagdalkozást. Erős mézgásodással tud az arra reagálni. A vizhajtások mérséklése érdekében a korona egyharmadának eltávolitása az ami elfogadható. Én cserkónál megvárnám a vegetáció végét és akkor próbálkoznék vele.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére