felco-shop.hu


  Nemes Nagy Katalin Gyümölcs

Érett almát kezelik-e rothadás gátlóval?

  Kiemelt   Megoldott

2-3 éve tapasztalom,hogy vannak egyes almák a piacon amelyek fényesek és ragacsosan zsírosak.Az ilyen almákról a ,,zsiradékot" lehetetlen lemosni,pedig volt,hogy mosószerrel próbáltam,nem lehet eltávolítani róla,sőt,a kezemre is rárakódik.Az árus azt mondja,hogy az ilyen ragacsos alma direkt erre van nemesítve,hogy ilyen zsíros,ragacsos ,,csuszpájzal" védekezzen a romlás ellen.Én azt gondolom,hogy vazelinnel,kőolaj származékkal,s egyebekkel kezelik,hogy levegő ne érje,s ez által kitolódik a romlás ideje.Mi lehet az igazság?

 • · Nemes Nagy Katalin · Vissza a tetejére
  Zsolt,kedvelem a vicces embereket,de ez a kérdés szerintem nem a vicces kategória.Ugyanis ha a gyanúm az igaz,akkor arról van szó,hogy emberek mérgezik naponta embertársaikat és ez egyáltalán nem vicces!Kérem szépen csak szakértő válaszoljon,aki biztosan tudja!
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (92)
  • · Vámosdi Kornél · Vissza a tetejére
   https://www.youtube.com/watch?v=D7t_pgmSsdE:D
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Németh Árpád · Vissza a tetejére
   János!Én mondom, erre a kérdésre ne válaszoljon. Ez kizárólag önre és a kecskékre tartozik! Itt nem hálószoba titkokat szoktak megosztani, arra vannak más fórumok, ahol szintén lehet fényképeket megosztani, de szerintem itt senki nem kiváncsi rá! Voltak itt más kérdések, amire válaszohatott volna, de ez már nem az a kategória. Sok sikert a további párválasztásban! :lol:
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kár, hogy nem osztod meg az élményeidet, szerintem sokan lettek volna rá kiváncsiak. Parancs, értettem, elmegyek. Bár az agyat nem szokták röntgenezni, ezt még neked is tudnod kéne, bár lehet, hogy a tiedet röntgenezték, azért lettél ilyen. Az a sok sugár nem tett neki semmi jót. Koponyaröntgen az igen, de az nem egy és ugyanaz. Még sokat kell tanulnod.Nos, Kedves János ez a koncepció. Ön betegesen ragaszkodik ahhoz, hogy én Katalint direktbe lehülyéztem, én azt mondom, hogy nem. Én a válaszai alapján ragaszkodom ahhoz, hogy a kecskékhez van némi,nemi köze és ezt alappal. Nem tudjuk egymást meggyőzni, mert nekem is van egy prekoncepcióm, amit természetesen a válasza megerősitett. Ki, mit olvas ki. Mindezek után azt mondom, hogy akár nyiltan felvállalom az Ön vádjait, ha Ön meg megosztja élményeit. Ennyit csak megér a dolog, bár a kecskék érdekében is bizom benne, hogy most tévedek.Dehogyisnem vagy rá kiváncsi...Engem olyan ember ne oktasson, aki a kecskék szabad párválasztási jogát lábbal tiporja!!!!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kiss-Nagy János · Vissza a tetejére
   Napi parancs;holnap elmész agyi röntgenre!Amit előírnak kezelést,végig csinálod!Aztán jelentkezel utókezelésre is,hogy biztos legyen a hatás!Azután jelentkezel Bálint gazdánál,ha alkalmasnak talál,itt maradhatsz,ha nem,garantáltan ki leszel rúgva,s kezdheted a kezeléssorozatot elölről!Erre ne válaszolj,nem fogom látni!Nem vagyok kíváncsi rád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Most meg kell ijednem? Huh. Össze is borzongtam. Mi van a kecske erotikával? Azt fejtsd ki bővebben, minthogy engem ijesztegetnél. A végén elviszed az álmomat.Mi van az auráddal? Mi az? Ezt most én nem értem, pedig a kifejezést ismerem. Kecskék aurája, hőfényképezés az auráról, vagy kecske péráról? Van?Te szólitál meg ma oly kedvesen, én csak válaszoltam.Láthattad volna, hogy én már régen befejeztem, de élményeket elevenitettél fel bennem. Hálás is vagyok érte.Nem is gondoltam, hogy veled fogom a napjaimat élni. Ugyan miért? MInt mondtam van ami ellen küzdök és Te ennek eklatáns példánya vagy. Ugyan miről beszélek itt megint?Most komolyan megfosztasz az élménybeszámolótól?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kiss-Nagy János · Vissza a tetejére
   Bemész most már a hálószobába,s ha nem tudsz aludni,a sarokba leteszed a segged egy székre,egy pisszenést se reggelig!Reggel meg kár eszedbe jussak,mert kiléptettelek az aurámból,ilyen gátlástalan,hencegő,gagyi,primitív gerinctelenekkel ezt szoktam tenni!Ajánlom,éld a mindennapjaidat nélkülem!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Én azzal még nem próbáltam! Mesélj róla, milyen?Bár mint mondtam foglalt vagyok, de az élménybeszámolód azért érdekel, hogy milyen a kecskével. Nem szokott ugrálni? No a két kecske viszont nem bigámia. Most megnyugodhatsz.Ehhez viszont az állatvédőknek lesz egy-két szavuk, ezen ne lepődjön meg. Ez már tettenérhető, nem úgy mint nálam a bigámia. A Be. szerint nem lettél volna köteles saját magadra, terhelő vallomást tenni. Most már igy alakult és kész.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kiss-Nagy János · Vissza a tetejére
   A kecskével!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   És rákattantál? El kell, hogy keseritselek, foglalt vagyok. Bocsi. Nem akartam hiú ábrándokat táplálni.Bigámiát meg miattad nem vállalok fel, mert nem ér annyit az egész.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kiss-Nagy János · Vissza a tetejére
   2.hó 24,én,23 óra 5 perckor kelt leveledben ajánlgatod a f@...dat!Ekkora értelmiségi vagy!Szerencsétlen!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kedves János!Ön milyen tudatmódositót szed? Bár kétségeim vannak, hogy szüksége lenne rá, mert mit, mire módositana? Igen, azt irtam, hogy kreativitásukat a szakmai válaszadásokban csillogtassák meg. Keves János, még egy dolgot azért nem árt tisztázni: Mi az a bigámia? Látom görögből sem mennek a dolgok. A bi a görögben a kettőségre utal, összeolvasva kettős házasság, tehát magyarra forditva olyan személyről van szó, aki két házastárssal bir. Tehát, hogyan veszi az én nemes szervemet a szájára e témakörben, összefüggésbe a bigámiával? Ez már a perverzitás. Itt és most elhatárolódok Öntől! Ön egyrészt hazudik, másrészt vagy kijózanodik, vagy úgy marad. Én az utóbbira tippelek. Pereljen bigámiáért is kedves János, csak a tudamódositóktól szabaduljon meg addigra. Sok sikert.Ön biztos, hogy bigámiáért nem lesz perelhető, mert nemhogy kettő, de egy nő/férfi sincs aki egy fedél alatt tudna magával élni. Azért csak próbálkozzon, hátha összejön.Majdnem úgy fejeztem be, hogy ajánlom magam, de az én sexuális orientáltságom más, ezért máshol kopogtasson.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kiss-Nagy János · Vissza a tetejére
   Maga írt nekem privát levelet,melyben sürgetett,adjak választ magának,hogy hibás-e az a metódusa,hogy lehülyézett egy embert ,egy hölgyet itt a fórumon!Én megválaszoltam,hogy kár ezzel foglalkozni,nincs ezen mit beszélni,maga azt elhibázta!És most jön ezzel a tökkelütött nyílt levelével,hogy így,meg úgy,hogy maga itt milyen hatalmas szaktanácsokat szokott itt lebonyolítani!Gondolja,hogy ez engem érdekel? Most visszaolvastam a leveleit,hát mondhatom,elég zavaros gondolkodást tükröznek!Akadjon már le rólam,privátot se írjon!Nem vagyok én kíváncsi magára!S ha elfogad egy jó tanácsot,a nemi szervét meg ne emlegesse,mert még bigamániáért perbe fogják!Ostoba!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kedves János!Azt hittem túl vagyunk a dolgon, de látom ez a téma örökzöld.Nem tud túllépni rajta, pedig én ignoráltam magam, mert úgy éreztem erre van igény. Erre most Ön megint az üzenetekben ir nekem veretes baromságokat. Átengedtem Önöknek a terepet, hogy segitő szándékukat a kérdések megválaszolásában fejtsék ki, de látom ez nem volt elegendő. Megpróbálok Önnek segiteni, bár reménytelennek itélem meg a helyzetet. Szemantikailag elemezzük már az általam leirtakat. Hülyének lenni, vagy genetika, vagy szabad választás dolga. Ki a cimzettje a mondatnak? Elkeseritő, de nincs. Aki úgy érzi, az magára veszi, de nincs konkrétum. Korábban már többször leirtam, hogy én gyárilag vagyok ilyen hülye, tehát ez egy visszacsatolás volt, de nincs kifogásom ellene, ha valaki magától is úgy érzi, hogy az neki szólt. Most határozottan érzem,és örülök hogy nem maradtam magamra ezzel a dologgal, az Univerzumban.TEhát ne akarjon engem oktatni, amig egy tőmondatot nem tud értelmezni, vagy csak egyféleképpen.Nem Ön az első, aki kizárólag azért regisztrál ide, hogy velem vitatkozzon. Ennyire nem lehet ingerszegény a környezete! Vagy mégis? Az ilyen emberektől volt pár kamrafibrillációm és kisimult néhányszor az EKG-m, mint szélcsendben a Holt-tenger.Nos ezen a honlapon az egyik bosszantó dolog, hogy vannak emberek, akik feltesznek kérdést, de soha nem olvassák el a választ, mert valamilyen okból nem emlékeznek arra, hogy hol, milyen kérdést tettek fel, vagy szellemi alultápláltságukban nem tudnak vissza navigálni az oldalra. A másik ilyen bosszantó, amikor csak azért regisztrálnak, hogy pl. elmondják, hogy milyen bunkó vagyok, mert az i betűn nem használom a hosszú ékezetet, mindezt három sorban öt helyesirási hibával fűszerezve. Én itt csak azokra a kérdésekre irtam, amire úgy éreztem, hogy tudom a választ. Amennyiben megfigyelte volna már régóta nem irtam egy kérdésre sem, mert úgy itéltem meg, hogy ez nem bevásárló lista. Csak nem felejtem el másnapra a megoldást? Átengedtem Önöknek a válaszadás lehetőségét. Nem tudom, mennyiben éltek ezzel, vagy tudásuk csak annyiban merült ki, hogy üzeneteket irkáljanak nekem. Itt a lehetőség segitsenek másoknak. Rövid fejszámolás után, arra a megállapitásra jutottam, ha csak naponta fél órát töltök a válaszok megadásával, akkor az évek során heteket, hónapokat raboltam el magamtól, illetve családomtól./Nekem ez a tanulsága a dolognak./ Nincsenek ezek a dolgok titkositva 100 évre, mindenki utána tud nézni a neten, jó szakkönyvek is kaphatóak,könyvtárak nyitvatartása neten elérhető, hajrá./Absque pugna non est victoria/ Nem fogom én kitenni magam az ilyen szintű emberek mocskolódásának.Nem mondom, voltak nagy pillanatok a hasonszőrűekkel, amikor valaki szenyviztisztitó baktériumtenyészet orális bevitelét ajánlotta csecsemőknek is./ Gondolom azért, hogy a pöcébe már a tiszta anyag jusson/, vagy az Antal VAli féle kilencszálú DNS, baktériumágyú és hasonlók.A kérdést egyébként itt is megválaszoltam és nem számitottam ilyen ingerült válaszra. Gondolom itt is a megértéssel volt a gond. Arról meg nem tehetek, ha valaki a méhviaszt, hasadó anyaggal azonositja. A kettő nem ugyanaz, atombombát Ön se gyártson alma héjából. Nem vagyok hajlandó olyan emberekkel vitázni, akik földet csak akkor láttak, amikor a szomszéd virágcserepébe hánytak.Summa summarum, nekem több időm marad, esetleg szépirodalom olvasására, Önök meg gyakorolhatják a szörfölést a neten, hogy a kérdésekre válaszolni tudjanak. Van ilyen is itt, nem Önök lesznek az elsők.Mindenki foglalkozzon a saját gondjaival, Önök elsősorban azzal, hogy nem ilyen, hanem kertészettel kapcsolatos válaszokat adnak. Én már csak ilyen maradok, nem küzdök tovább az hülyeség ellen, mert ahogy elnézem, az igy csak négyzetesen szaporodik. /Nagy a hozzáadott érték az Ön részéről is./Amennyiben a válaszadásoknál esetleg megakad, továbbra is nyugodtan keressen fel maszekban. További sok sikert: ZsoltItt is,ha nem ért valamit, szivesen segitek. Lesz benne bőven ilyen dolog.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Németh Árpád · Vissza a tetejére
   Akkor ez szabadon választott gyakorlat. Mindenki azt olvas ki belőle amit akar. Én nem látom be, hogy bármilyen tanulsága lenne a dolgonak. Abban sem hiszek, hogy Zsolt és Kornél már a hét végén együtt fognak szalonnát sütni és sörözni az egész családdal. Hiszem, mert mi másban hinnék, mint a saját megítélésemnek, hogy objektív vagyok, ezért most itt utoljára kifejtem véleményemet, mégha senki nem kiváncsi rá, akkor is.Álláspontom szerint első körben senki nem lett lehülyézve és ezt mindenki beláthatja, ha indulatok nélkül végigolvassa. Tagadhatatlan tény, hogy elhangzott egy ilyen irányú utalás, de nem volt személynek címezve. Kétértelmű volt a dolog, de ezt megszokhattuk már Zsolttól. Szokott ő így fogalmazni és aki balek, az rögtön magára is húzza a jelzőt, mert kicsit rutintalan, vagy nem ismeri ezt a stílust. Erre való utalást történt a későbbiek során. Ez maga a fundamentum. Tény, hogy a lehetőség benne volt, hogy valaki magára vegye ezt a kabátot, de nem egyenesbe ment a dolog. Mindezek után már következtek a provokációk, melyekkel nekem nem is lett volna semmi gondom, mert akár bele is férhet a dologba, ha némi kellem és báj van bennük. Az én gondom ott van, hogy ezek már mind szemen szedett hazugságok voltak. Egy sem állta ki az igazság próbáját, nem csak összegezve, de külön-külön sem. Zsolt nem azért kért bocsánatot, mert félt attól, hogy innen bárki is le tudja törölni. Ez annyira nem jellemző rá. Nem az első csatáját vivta, ahogy ő szokta mondani az emberi hülyeség ellen. Akkor még ott volt, hogy becsmérelte a Némethy doktort meg anyázás és ilyenek. Kérése vot, hogy másolják már be, de hát ez nem történt meg, mert ugyan mit lehetett volna bemásolni? Ezért ezt az egészet a magam részéről egy nagyon hazug és koncepciós eljárásnak tartottam és tartom még most is. Nem volt tisztességes. Akkor is kitartok a véleményem mellett, ha ezzel egyedül maradok. Azt mondom, hogy ez a három ember, erre az asztalra, a mocskolódáson kívűl mást nem tett le, de örülök, hogy a végeredmény happy end-del végződött, ha ezt annak lehet nevezni.Zsolt napi szinten szokott segítséget nyújtani és ez az amit ettől a három embertől hiányoltam. CSupán azért regisztrálni, hogy valakit kollektivan mocskoljunk, rugdaljunk, az bátor cselekedet az én szememben. Ezen kívűl valami teljesítményt kellene mellé tenni, ami ellensúlyozza mindezeket. Volt ilyen irányú felhívás is, csak a produktum maradt el. Most egy kérdés jutott eszembe: Azt írom, hogy sok közös van bennem Zsolttal, mert mondjuk én is utálom az emberi hülyeséget! Ezzel én most személy szerint kit hülyéztem le? Ki veszi fel a kabátot? No csak ennyit akartam elmondani.Egy mondatban is kifejezhettem volna: Számomra semmi tanulsága nincs a dolognak, de felveszem akkor én a kabátot. Én vagyok a hülye. Hazugságokkal győzni, vagy pattot elérni, az minimum csalás az én szememben. Nem kell velem senkinek egyett értenie, ez pusztán az én véleményem.Azt sem ákkítom, hogy Ő mindig a helyénvaló kifejezéseket használta, de belegondolva még mindig sokkal jobban uralkodott magán, mint én az ő helyében tettem volna. Az én szövegemet három oldalon keresztül kellett volna kipontozni, vagy kisípolniMost már csak egy kérdésem maradt, hogy hova tünt Wagner Úr? REmélem, hogy minden rendben van, mert én infarktust kaptam volna. Mindkét félnek kívánok további szép estét és remélem, hogy jövőben hasonló nem fog megismétlődni.Még annyit, hogy első barátságtalan megjegyzés nem tőle jött, Ő csak reagált valamire. Lehet, hogy nem kellett volna, de megtörtént.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Hanga · Vissza a tetejére
   Vééééééééééééééééééééééééégre!Maratoni meccs volt, de mindenki tanult belőle. :-) Barátokból is lehetnek ellenségek és ellenségekből is lehetnek barátok. Nekem ez a tanulság. :-)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kovács Erzsébet · Vissza a tetejére
   Szívem szerint zárult ez a dolog. Számomra már csak egy kérdés maradt nyitva, hogy kinek és mit kellett volna belőle tanulnia. Zsoltnak? Kornélnak? Mindkettőnek? Senkinek? Lehet, hogy ez az a mese, aminek nincs is tanulsága, vagy csak én nem értem?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Vámosdi Kornél · Vissza a tetejére
   Hátha jó volt valamire.Na isten vele!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Belegondolva: Ezzel kellett volna kezdenünk. szimplán elvesztegetett idő.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Vámosdi Kornél · Vissza a tetejére
   Kedves Zsolt!Én is,én is kívánok Önnek szívből további szép napot!
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kedves Kornél!Akkor ezt a témát körbejártuk. Nagy tisztelettel köszönöm, hogy elmémet és stilusomat nem kis fáradozások árán csiszolgatta, de én már csak ilyen maradok. Gyári hibám, hogy esetenként felkapom a vizet és úgy érzem, hogy ebben az esetben is az első sértő mondat nem tőlem jött. Tudom, hogy vannak, akik nem értékelik a humoromat, de azokat én sem kedvelem, igy itt is előáll a döntetlen, ha nincs forszirozva a dolog. Őszintén mondom, nem vártam Öntöl ezeket a végszavakat, de maximálisan elfogadom és értékelem. Mit ne mondjak megdöbbentő volt és rácsodálkoztam. Most, hogy igy lezártuk a témát, őszinte szivből kivánok további szép napot.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére