Így készítsük elő a málnát a jövő évi szüretre

Így készítsük elő a málnát a jövő évi szüretre

Hozzuk a metszőollót!

Alighogy leszüreteltük a lédús málnát, már neki is láthatunk a jövő évi betakarítás előkészítésének. A szüret utáni visszametszés elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő évben a növény ismét bőségesen hozza a bogyókat. Fontos, hogy minden olyan hajtást, amely gyümölcsöt termett, a talaj közelében visszavágjunk. A málna nyáron hozza a hajtásokat, amik aztán a következő évben teremnek, majd elpusztulnak – vagy csak nagyon szűkösen hoznak gyümölcsöt.

Az öreg vesszők által legyengül a bokor, ezek elszívják a növény erejét. A visszavágással új, erőteljes hajtások képződését ösztönözzük. Ezt követően trágyázhatjuk is a málnát és egy mulcsréteggel is takarhatjuk a töve körül.

Ha szeretnénk szaporítani a málnát, egyszerűen megtehetjük a gyökérsarjakkal. Amint ősszel lehullanak a növény levelei, ássuk ki a sarjakat, majd azonnal ültessük is el őket.

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?