metszes banner

Kérdés-Válasz Gyümölcs


  Tuzson Viola Gyümölcs

Hová lett a fügefáról a gyümölcs?

  Kiemelt   Megoldott

Van 2 fügefám, az egyiken rengeteg kis füge volt, mogyoró nagyságú. Pár napig nem néztem és most ahogy nézem, ámulok, hogy alig van 3 füge. Jég nem volt tehát, az nem verhette le. Vajon hová lett a sok gyümölcs? A másik fa más helyen van, ott mind megvannak. Ötlet? Megköszönném. Üdv. Viola

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Egyes fügefajták nem szeretnek első termést hozni, eldobálják nagy részét.Nálam is ez a helyzet minden évben. (Már, amikor nem fagy el.)Egyforma a két fa, egy helyről származnak? Ha igen, akkor mi különbség volt a körülmények között?
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Tuzson Viola · Vissza a tetejére
   Kedves Gyöngyössy Úr! Van különbség a 2 fa között és nem is egy helyről származnak. Ez a fa amiről eltűnt a termés, 3-ik éves, tavaly is nagyon sok gyümölcs volt rajta. Előkertben van talán szélcsendesebb a hely is és jobban fejlődött mint a másik amely 6 éves és nem hozott annyi gyümölcsöt sem , sőt, tavaly az elsőhöz képest, be sem érett rajta a gyümölcs. Most ez utóbbin van pár drb szép nagy, elsőn ahogy írtam, eltűnt a nagyon sok ami volt rajta és már szépen növögettek. Köszönöm válaszát. szép estét kívánok. Üdvözlöm.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Olvastam olyat korábban, hogy a túl gyors hajtásnövekedés is okozhatja a gyümölcsök elrúgását.Most a sok csapadék miatt ez is lehet. Ilyenkor még az is előfordulhat, hogy a nagyon vizes földből a gyökerek nem mindenféle tápanyagot tudnak rendesen felszedni, vagy legalábbis az arányok felborulnak.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Tuzson Viola · Vissza a tetejére
   Úgy tűnik, hogy most felborultak az arányok, máskülönben nagyon jó a föld és annyi eső sem esett itt mint máshol, de, most ez van, nagy örömmel láttam a sok kis gyümölcsöt mert, nagyon szeretem, hát, most így jártam. Köszönöm, hogy foglalkozott kérdésemmel.Üdvözlöm. Tuzson Viola
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére