1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. június 02. Hétfő
  4 Válasz
  7.7K Megtekintés
Néhány napja észleltem először a fiatal -7éves- eperfám levelein a barna foltokat.Eddig még nem volt semmi probléma vele,néhány éve már terem is. Remélem valaki tud tanácsot adni,hogy mit tehetnék,egyáltalán kell e valamit tenni,vagy ez a betegség nem veszélyes.
Mellékletek (1)
9 évvel ezelőtt
·
#17427
Mivel már kezd érni lassan, szerintem nem érdemes permetezni, nem tűnik olyan súlyosnak a helyzet.
9 évvel ezelőtt
·
#17431
Az eperfának gyakori betegsége a mikoszferellás levélfoltosság, mely elsősorban esős időjárási időszakban szokott fellépni. Idén az időjárás kedvezett fellépésének és felszaporodásának. Általában nem szokott érzékelhető veszélyt jelenteni a fákra. Ha a foltosodás fokozódik, szinte minden levélen megjelenik, több folt is, akkor termésérés után Dithane, réz tartalmú szerek, Topas, Chorus gombaölő szerek valamelyikével permetezze le a lombot a gombafertőzés leállítására.
9 évvel ezelőtt
·
#17438
köszönöm a válaszokat.a levélzet nagy része érintett.a kérdésem még az lenne,hogy az érés után permetezzek e vagy jobb ha most megcsinálom?vagyis tönkreteszi e a fát ha várok?
9 évvel ezelőtt
·
#17457
A száraz időjárás hatására leáll a fertőzés, akkor nem szükséges permetezni. Csak akkor permetezze le a fát, ha újabb foltok kialakulását látja, és a levelek nagy felületét érintik az elhalt részek, melyeken nem tud asszimilálni a növény. Permetezés előtt alaposan gondolja végig az alkalmazott szer élelmezésügyi várakozási idejét és az eper szüretelésének várható időpontját.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére