1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. június 11. Szerda
  2 Válasz
  9.3K Megtekintés
Üdvözlöm! A kérdésem talán banális, de sajnos nem találom a választ a könyvekben. Hány év alatt válik termővé az ültetést követően a málna, a szeder, a ribizli, a josta, a mogyoró és a homoktövis? Hány darabot érdemes ültetni belőlük? Illetve többször olvastam, pl spenót esetében, hogy ne hagyja szárbaszökni...na de hogy ne hagyjam? Mit kell vele csinálni, hogy ne szökjön szárba, ne magozzon fel és ne kezdjen virágozni? Válaszukat előre is köszönöm: Garab Ildikó
9 évvel ezelőtt
·
#17512
A szeder és az egyszer termő málna az ültetést követő második nyáron terem először. Mindig az előző évben fejlődött vesszőkön lesz a termés, ezek aztán letermés után elpusztulnak.A folytontermő málna az ültetést követő nyáron is terem, az új hajtáson. A ribizli és a josta az ültetést követő nyáron is teremhet pár szemet, de azt követően már egész biztosan, ha nincs semmi baja.A mogyoró és a homoktövis esetében tudni kell, hogy sarj, magonc, vagy oltvány.Hogy mennyi kell belőlük, az a család igényétől függ, azaz, hogy pár szem málnát akarnak csipegetni, vagy egész évre való málnaszörpöt előállítani.Homoktövis esetén azért legalább kettő kell, mert külön növényen vannak a porzós és termős virágok.
9 évvel ezelőtt
·
#17516
Kedves Gyöngyössy!Köszönöm a válaszát, igaziból a mennyiségi kérdés arra vonatkozott, hogy a beporzás miatt kell-e többet ültetni egymás mellé, úgy mint a homoktövisnél pl....de köszönöm a választ, most már legalább nem aggódom, hogy miért nincs még virág a kis bokrokon ...jövőre már lesz :))
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére