felco-shop.hu


  Kántor Éva Növényvédelem

sáskainvázió?

  Kiemelt   Megoldott

[center][/center]A kávécserjémet kb négy éve nevelgetem magas páratartalmú helyen télen, a kertben nyáron. Idén jelentkezett először a levéllyukasodás.Csak a zsenge levelek lyukasodtak, de egyre több.Permeteztem rovarölővel(még Bi58 is)de semmi eredmény. Minden rovart figyeltem, fényképeztem, eredmény nélkül. Elszaporodtak viszont az imádkozó sáskák. Lehet, hogy ezek éjszaka nem imádkoznak?Már a frangipáni virág levelein is megjelent a jellegzetes rágásnyom.Sokfele érdeklődtem, mit tegyek, de semmi ötlet. Végülis nem honos nálunk a kávé.De én mégis szeretném.

 • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
  Azt nem tudom ,hogy mennyit imádkoznak éjjelente az ájtatos manók /ahogy mi emlegetjük az imádkozó sáskákat/ ,abban viszont biztos vagyok,hogy nem ők rágcsálgatják a növények leveleit!Ők úgyanis ragadozó életmódot folytatnak,és bizony más rovarokat eszegetnek. Talán valamelyik zsákmányállatuk szaporodott el,és emiatt van több belőlük is.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kávécserjében nem vagyok otthon. A felvetés logikus, hogy valamilyen zsákmányállat szaporodott fel a környéken, bár én inkább gombabetesére gyanakodnék. Hirtelenjében nem is emlékszem olyan állati kártevőre, ami a levélen lukakat rágna, bár a kórkép nincs itt dokumentálva. Rágásnyomok inkább a levél szélétől befele indulnak el, mert ha középen harapna bele a rovar, a fogai lecsúsznának a levélről. A Bi58-at cca. a honfoglaláskor tiltották be, úgy annak hatásosságához kétségek fűződnek.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kántor Éva · Vissza a tetejére
   Ezek a képek segítenének megtalálni a megoldást?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Ezek nem sokat, mert egy árva képet nem látok, de mint irtam a kávéval csak mint élvezeti cikkel foglalkozom behatóbban, igy csak tippelni tudok/tudnék/.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kántor Éva · Vissza a tetejére
   Nem tudom, miért nem működik a képküldés, azért köszönöm a választ
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére