1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. január 02. Csütörtök
  5 Válasz
  3.5K Megtekintés
Az enyhe idő hatására a Golden almafámon nagyon erős vértetű fertőzést találtam. A vékonyabb ágakon is, nem csak a törzsön. A drótkefézés ezért így nem lehetséges. Kérdezem, hogy lehet-e ilyenkor permetezni és mivel?
10 évvel ezelőtt
·
#15776
Ha drótkefézés került szóba, akkor nem esetleg pajzstetűről van szó?
10 évvel ezelőtt
·
#15791
Szokatlanul enyhe idő van, ami az előrejelzés szerint még pár napig eltart. Amikor a nappali hőmérséklet eléri vagy meghaladja a 10 C fokot, a hagyományos téli lemosó permetezést el lehet végezni. Kártevők ellen, a gyapjastetű áttelelő alakja ellen is, az paraffinolaj tartalmú (Agrol Plusz, Catane, Vektafid) és a napraforgó olaj tartalmú (Vegesol) rovarölő szerek hatnak. A permetlé készítéshez szoba-hőmérsékletű, langyos vizet használjanak az olaj megfelelő oldódása és eloszlása érdekében. A permetlevet az esővíz lemossa, 1-2 napos csapadékmentes időszakban javasolt a kezelés elvégzése. Erős fertőzés fennállásakor a bő permetleves téli lemosó permetezést még rügypattanás előtt ajánlom megismételni.
10 évvel ezelőtt
·
#15801
[quote name=dr.Némethy]Szokatlanul enyhe idő van, ami az előrejelzés szerint még pár napig eltart. Amikor a nappali hőmérséklet eléri vagy meghaladja a 10 C fokot, a hagyományos téli lemosó permetezést el lehet végezni. Kártevők ellen, a gyapjastetű áttelelő alakja ellen is, az paraffinolaj tartalmú (Agrol Plusz, Catane, Vektafid) és a napraforgó olaj tartalmú (Vegesol) rovarölő szerek hatnak. A permetlé készítéshez szoba-hőmérsékletű, langyos vizet használjanak az olaj megfelelő oldódása és eloszlása érdekében. A permetlevet az esővíz lemossa, 1-2 napos csapadékmentes időszakban javasolt a kezelés elvégzése. Erős fertőzés fennállásakor a bő permetleves téli lemosó permetezést még rügypattanás előtt ajánlom megismételni.Köszönöm válaszát. Ha Nonitot keverek a permetlébe akkor jobb lesz a tapadása. Legalábbis így tudom.
10 évvel ezelőtt
·
#15802
A drótkefézés nem csak a pajzstetűre alkalmazható, hanem jelen esetben az un. vértetűre is, csak itt az a probléma, hogy nem csak a fa törzsén és vastag ágain van, hanem a fa szinte teljes ágazatán. Tehát ezért lehetetlen a drótkefés módszerrel kezelni.
10 évvel ezelőtt
·
#15811
Természetesen bármilyen tapadásfokozó hozzáadása indokolt, növeli a hatékonyságot.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére