felco-shop.hu


  Jankó István Növényvédelem

Tűzelhalás!?

  Kiemelt   Megoldott

Üdvözlök mindenkit! Abban kérem a segítséget, hogy tavaly ültetett körtefám hajtáscsúcsai elszáradtak úgy gondolom tűzelhalás, de olyan pici a fa még ha az ajánlott 50 cm méretű ág csonkolásos megoldást választom nem marad csak a törzs. Mi a megoldás? Vegyem ki az egész fát és ültessek másikat vagy van megoldás!? előre is köszönöm a választ
Csatolmányok:

 • · Kovács Gyula · Vissza a tetejére
  T: István. Ez nem tűzelhalás, hanem az ilyenkor rendszeresen megjelenő fürkész darázs ide rakta a petéjét. ha a száradás alatt 2-3 cm-rel levágja az elszáradt hajtást meg fogja találni a kis kártevőt ( kis hernyó) le kell vágni a a sérült hajtást ahogy írtam előrébb és kiheveri a facsemete.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
   A hatáshervasztó körtedarázs nőstényei rakják petéiket a fiatal hajtásokba spirális vonalban szabályosan, egyenletes távolságban. A fekete színű szúrásnyomok a még zöld hajtáson jól észrevehetők. A darázs a hervadó hajtással biztosítja utódainak létfeltételét.Házi kertben általában kordában tartható a kártevő a frissen lankadó hajtások levágásával és megsemmisítésével. A metszést a szúrásnyomokat alatt 5-10 cm-rel végezze. A fürkészdarazsak rovarparaziták, rovarokban élnek, ott fejlődnek ki, miközben azokat elpusztítják, a fürkészdarazsak tojásaikat nem rakják növényekbe.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Jankó István · Vissza a tetejére
   Köszönöm szépen a megnyugtató választ.üdv.:JI
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére