1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2014. február 18. Kedd
  8 Válasz
  7.8K Megtekintés
Köszöntök Mindenkit! Szeretnék segítséget kérni, minél előbb! Van egy 5 éves babérfám, eddig nem volt gondom vele, most viszont furcsa tüneteket produkál. Úgy mond lóg a füle, farka, vagy is lekonyultak a levelei, és elkezdtek foltosak lenni. Hideg, de napos helyen helyen, elvileg nincs túlöntözve, sőt ha vizet öntöttem alá, hamar felszívta. Sajnálnám ha kipusztulna, mert szép kis formás kicsike fa lett belőle az évek során. Ebben kérnék segítséget, hátha valaki tudja mi az ami nem tetszik az idén télen neki. Igaz amikor elkezdett konyulni, átvittem egy melegebb helyre, de ott sem változott a helyzet. Ezek után jelentek meg ezek a barnaságok a leveleken, amelyek idővel le is hullanak. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Eszter
10 évvel ezelőtt
·
#28828
Válasz elfogadva
Egy jól sikerült fénykép sokat dobna a helyzeten. Ezek a kis barnás pöttyök a levéllemezbe belesimulnak, vagy kidudorodnak? A kérdések között, fényképpel kellene a választ megismételni. A fórumot ritkábban olvassuk.
10 évvel ezelőtt
·
#28828
Válasz elfogadva
Egy jól sikerült fénykép sokat dobna a helyzeten. Ezek a kis barnás pöttyök a levéllemezbe belesimulnak, vagy kidudorodnak? A kérdések között, fényképpel kellene a választ megismételni. A fórumot ritkábban olvassuk.
10 évvel ezelőtt
·
#28829
Kedves Zsolt, köszönöm a segítséget! Sajnos nem tudok ettől jobb fotót készíteni, így a kérdésekhez is csak ezeket tudom felrakni. A pöttyök belesimulnak, tehát nem dudorosak. Azért írtam ide, mert az hittem itt hamarább olvassa valaki, de elmegyek és írok ott is. Üdvözlettel: Eszter
10 évvel ezelőtt
·
#28830
Hát itt nem látok képet, Egyszerübb lett volna a helyzet, ha dudoros. Na a kérdéseknél talán könyebben fel lehet tenni a képet, bár egy kicsit elbizonytalanodtam a pöttyök miatt.
10 évvel ezelőtt
·
#28832
Mióta van ugyanabban a cserépben? Kapott ez tápoldatot?
10 évvel ezelőtt
·
#28833
Őszig kapott tápoldatot, télen nem szoktam a növényeket \"tuningolni\". Sajnálatos dolog, de nem tudom leírni a tápszert amit használok. V vagy W betűvel kezdődik, elvileg univerzális. Felhasználható locsoláshoz, lombtrágyázáshoz. Szemcsés anyag, kb. 1 napig állni kell hagyni hogy feloldódjon. Na ő is ebből kapott. Nem tudom, mert mint írtam már 5 éves, de még sohasem volt vele gondom se télen, se nyáron. Nem tudom nem-e valami baktériumos fertőzést kaphatott. Nem ment fotó, mert ha \"válaszra\" kattintottam itt, akkor nem kínált fel lehetőségek fotóra. De a másik helyre felraktam. Ezeket nem nevezném pöttynek, mert az hogy a levél \"belsejében\" van ez a barnaság, csak 2 levelem volt, és ezt lehetett legjobban lefotózni. Egyébként a növény szélén jelentkezett eddig ez a barnaság, és terjed tovább, majd elsárgul és lehullik. De a hullás még nem jellemző rá, inkább csak az hogy egymás után jelennek meg ezek a barnaságok, és a levelek lekonyultak. A hajtások, ágak vége is olyan, mintha barnás lenne, mintha megállt volna a hajtásban.
10 évvel ezelőtt
·
#28834
Lemaradt! Ősszel ültettem át, tehát nem régen van ebben a cserépben, és jó sok gyökere van. Te jó Ég, jut eszembe! Nem lehet hogy a hajszálgyökerek között nincs elég föld, így nincs tápanyaga???? Ugyan is most hogy \"kiöntöttem\" hogy lássam a talaj víztártartalmat, akkor fel sem tűnt hogy erős a gyökér, és nem látok közte földet.
10 évvel ezelőtt
·
#28835
Igen, láttam ott a fényképet. Wuxal-ra tippelek, akkor ha kapott folyamatosan a vegetációban, nem valószinű a tápanyaghiány. Igy én is, baktérium, vagy gomba fertőzésre tippelnék, no de milyen. A réz, mondjuk csökkenti mindegyiket, de várjuk meg a Növénydoki válaszát. Láttam, hogy fent volt, de nem adott választ. Majdcsak visszatér. Az is lehet, hogy a környezet megváltozása hozta elő, mint azt Gyöngyössy Úr is irta. Egy kis türelemt kérünk.
10 évvel ezelőtt
·
#28836
A díszfa,- díszcserjébe raktam fel a kérdést. Lehet hogy nem jó helyen van? Ha nem, akkor hova rakjam? Elnézést hogy ilyen értetlen vagyok, de kétségbe vagyok esve miatta, mert ajándékba kaptam, nem beszélve arról, hogy szép kis formás kicsi fácska lett már belőle.:(
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére