felco shop banner ingyenes szallitas


  Szabó Ferenc Pázsit, gyep

Homokos talajon, ritka öntézéssel mit javasolnak?

  Kiemelt   Megoldott

Az alábbi problémámra örömmel fogadom a tanácsokat. Adott egy kb 1.500 m2 homokos terület, mely fel lett szántva, majd tárcsázva. Nem sok időm van foglalozni vele, így jobb híján kb 2-3 hetente a parlagfüvet vágom rajta. Szeretném értelmesebben is hasznosítani, lehetőleg olyan formában, hogy a parlagfű problémám is megoldódjon, viszont a rá szánható időm sajnos változatlan. Ki-mit tudna javasolni? Kínomban a fásításon is gondolkodtam, az árnyék és a lehulló falaevelek talán elnyomják idővel a parlagfüvet. Javaslatokat előre is köszönöm.

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Ahhoz kicsi, hogy pl. akác nőjön rajta, a szomszédok különben sem örülnének neki.Gyümölcsfával is be lehet telepíteni, ha el lehet adni a gyümölcsöt. Gondozás nélkül ugyan a minőség és a mennyiség kétséges, de ha ez nem számít, akkor minden szem gyümölcs nyereség.Ameddig meg nem nőnek a fák, addig még nehezebb lesz a fűnyírás vagy rotációzás (kerülgetni kell a fákat), de utána már egy kicsivel könnyebb, és legalább valami értelme is lesz.Nem értem én ezt a 2-3 hetenkénti fűnyírást.Homokon évi 4 rotációzás (1,5-2 óra per alkalom) tisztán tartja a területet.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Béres Andrea · Vissza a tetejére
   Kedves Ferenc!Korábban nekünk is volt ilyen szép terjedelmes területünk szabadon évekig.Amíg nem került arra sor hogy beépítés alá kerüljön(10 év)addig odaadtuk valakiknek hogy lucernát ültessenek bele.Így térítés nélkül mindenki jól járt.Nekünk nem kellett évente 2x feltárcsázni és vagy mentesíteni a parlagfűtől,az illető meg takarmánynak használta.De jó ötlet a fásítás is,(amennyiben a területileg illetékes szerv engedélyezi a terület ilyen jellegű használatát)mert ma már van olyan fa amely 8 év alatt termetesre megnő.Így saját felhasználásra vagy eladásra egyaránt alkalmas lehet.(pl a smaragdfa,császárfa)Sőt ez utóbbi több kivágást is megél roppant nagy növekedésű.Üdv Andrea
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére