metszes banner

Kérdés-Válasz Pázsit, gyep


  Makai Gábor Dísznövény

sárguló filodendron

  Kiemelt   Megoldott

Tisztelt Szakértők! Kb. 2 évvel ezelőtt vettem egy filodendron növényt, ami mostanra nagyjából a kétszeresére nőtt, gondolom jól érezte magát. Azóta is ugyanabban a cserépben (földben) van és most elkezdett sárgulni pár levele (középső és felső), némelyik széle barnul. Megnéztem alul a cserepet, pár gyökérzet bújt csak ki belőle. Mi lehet a gondja?
Csatolmányok:

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Ennek több kiváltó oka is lehet, melyek között szerepelhet tápanyaghiány, mikroelemek közül pl. magnézium, de akár fény hiánya is. A képekből itélve én arra gyanakodnék, hogy beindult a fűtés.Ennek következtében a páratartalom a lakásban drasztikusan csökkent és a radiátor mellett túl melege lett hirtelen. Ez csak egy verzió. Meg lehet próbálni komplex folyékony műtrágya adagolás mellett /alacsony N tartalmú/ a légtér párásitásával. Osztán csak lesz valami. Természetesen a viz utánpótlása is fontos,a megemelkedett hőmérséklet mellett.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Makai Gábor · Vissza a tetejére
   Kedves Zsolt!Köszönöm a gyors és segítő választ! Be is szerzek egyet gyorsan, remélem segíteni fog, tavasszal meg átültetem.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére