metszes banner

Kérdés-Válasz Pázsit, gyep


  Kompos Csilla Pázsit, gyep

Mi ez a fűben?

  Kiemelt   Megoldott

Ki tudja mi lehet ez? Három éve jelent meg ez a valami a talajon. Először a kert egyik végében ütötte fel a fejét,de mára már az egész kert tele van vele. Mutattuk kertészeknek, de senki nem látott még ilyet. Szagtalan, az állaga olyan, mintha gumicukor lenne, csak lazább, nyúlósabb. Valamilyen algára tippelünk, mivel szárazságban eltűnik, alig látni, de ha vizet kap, újra feléled. Ha rálépünk, roppanó hangot hallat. Hogy tudunk megszabadulni tőle?
Csatolmányok:

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Nedves kertek talaján gyakori a kékalga megtelepedése és felszaporodása címen olvashat a honlapon erről a nehezen irtható élő szervezetről. Ez fákon nem él, csak a nedves, levegőtlen talajon.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (5)
  • · Szalai erik · Vissza a tetejére
   nyálkagomba
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
   Ez gomba!!Valamilyen kocsonyás faj,az jellemzi őket,hogy kocsonyás húsuk száraz időben kiszárad,de nedvesség hatására újra vizet vesz fel. Ekkor bocsátja ki spóráit is.Amiket én ismerek ezek közül a :o amelyik korhadó fán,akad amelyik élő fán.A foto alapján talán valamelyik mirigy gomba jöhet szóba ...Azért nem merem biztosra írni,mert korhadó lombos fákon éldegél,de a képeken nem látok ilyet...Talán lesz olyan hozzá szóló,aki konkrétan felismeri.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
   Kicsit szétszállt a hozzászólásom.Szóval ezek közül a kocsonyás gombák közül vannak amik élő fán és vannak amik korhadó fán élnek.Itt a közelünkben van egy nagy kiterjedésű nedves terület,tóval-mocsaras résszel.És a talajt több hektárnyi területen fedi-borítja ugyanilyen kocsonyás gomba.Van ahol zöldes színű ,másutt barnás.De korhadó anyag itt sincs alatta,a ugyanúgy,mint az ön képein ,a talajon a fűből nő ki.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Járdány Gyula · Vissza a tetejére
   Nem dicsekvés képen mondom, de nekem is volt, van ilyen a fűben. Nagyon utálatos, gusztustalan dolog. Nem tudom, hogy hogy hívják, de eredményesen kiszúrtam vele.A területet alaposan felgereblyéztem, összeszedtem a fűvágásból ottmaradt filcszerű megtömörödött fűmaradványt, a talajt alkalmas szerszámmal felhasogattam. Magyarul a talajt szellősé tettem. Nem áll meg a területen a víz. Gondolom, és remélem, neked is eredményre vezet ez a módszer.Üdvözlettel: Járdány Gyula
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szalai Gáborné · Vissza a tetejére
   Nahát :eek: Ez a nap is új ismereteket hozott :roll:
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére