Kedves Szalai Zsigmond!Nem tudok olyan eljárásról,ami sterilizálná az eperfákat.Régen a tanyák elengedhetetlen tartozéka volt az eperfa.Többhasznú növény.Szép az alakja,jó az árnyéka,/nagyon jó/a termése annó,a tanyán élő állatok kedves csemegéje volt.Sőt!Ha összeszedték a gyümölcsét,kitűnő pálinka főzhető belőle.Ekkora fákból öt db valóságos kincs.Ha a felsoroltak közül egyik lehetőséget sem tudja kiaknázni,akkor reggelente fel kell söpörni ahol lehet a gyümölcsöket.Amikor érik a gyümölcs,nem lehet kiülni,csak fedett helyre.Tény,hogy a lehullott gyümölcsök kellemetlenséget okoznak,főként a legyek miatt,de ha ezt megpróbálják tolerálni,/kb.2hét/sok örömöt okozhatnak az öreg fák.Gondoljon tavasszal a nyárfák szöszös,szálló magocskáira.Szinte minden fának van valami hátrányos tulajdonsága,ahogy nekünk is.Sokan a kertészetekben vásárolják az eperfa csemetéket konkrét összegekért,Önnek ott vannak készen.Természetesen a döntés a Öné.