metszes banner

Kérdés-Válasz Talaj, trágya, öntözés


  Veseta Györgyi Talaj, trágya, öntözés

A diófa levél is betehető a komposztálandó levelek közé?

  Kiemelt   Megoldott

A kertemben lévő fák leveleit régóta komposztálom, de úgy tudom a diófa levelét nem jó. Az utóbbi években tavasszal és ősszel elszállítják a vásárolt gyűjtő zsákban kitett leveleket. A diófa levelét én is gyűjtőzsákba teszem. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezt nagyüzemileg komposztálják, akkor lehet benne diófa levél is?

 • · Annus Péter · Vissza a tetejére
  Kedves Györgyi!Igaza van, a diófa levelét nem szabad a komposztálóba helyezni, mert olyan anyagok vannak benne, amelyek növekedésgátló hatásúak. Én azt hallottam, hogy a diófalevelet a nagyüzemben külön komposztálják, és kezelik, hogy megszüntessék a gátló hatását. Olyat is hallottam, hogy azt csak simán elégetik.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Veseta Györgyi · Vissza a tetejére
   Kedves Péter!Örülök, hogy egyezik a véleményünk, de azért ezzel a nagyüzemi komposztálással van egy kis aggályom. Látom az utcákon, hogy többféle levél vegyesen kerül a zsákokba, így azt nem feltételezem, hogy kiválogatják, tehát sajnos az is bekerül. Az utóbbi időben egyre rosszabb minőségü virágföldeket lehet kapni, sokszor azt sem tudom hogyan javítsam fel. Ha van valami ötlete szívesen fogadom.Üdvözlettel: Györgyi
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Hanga · Vissza a tetejére
   Kedves Györgyi!Az elmúlt napokban többen kérdeztek a diólevélről. Javaslom, nézze meg az előzményeket, lesznek más vélemények is.üdv
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Hunter Huba · Vissza a tetejére
   En keserves munkaval hatalmas muanyag zsakokba gyujtom az udvarunkon levo ket oriasi diofa leveleit.Ket naponta kiviszem az erdo szelere /csak erdosav a szanto mellett!/ es kiszorom.Kerdesem,hogy van -e valamilyen rendelet,ami ezt tiltja?Hiszen a diofalevel is avar,es elbomlik.Az elegetes a szomszedok rosszallasa miatt nem jarhato ut.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Vissza a tetejére