metszes banner

Kérdés-Válasz Talaj, trágya, öntözés


  Jenei Péter Talaj, trágya, öntözés

Öntözzünk-e ebben az enyhe \'\'tél\'\'-ben?

  Kiemelt   Megoldott

Kertbarátok, az érdekelne, hogy ti hogyan pótoljátok(ha pótoljátok) a kertetekben található fáknak, cserjéknek a nedvességgényét ebben az enyhe időben? Minden építő jellegű kritikát, véleményt várnék, kell-e egyáltalán ilyen időben locsolni, és ha igen, mennyit és mikor? főleg csemetefa, szőlő és pár fekete és vörös ribizli bokorról lenne szó a kertemben. Segítségeteket előre is köszönöm!

 • · Mucsi Ferenc · Vissza a tetejére
  Szerintem most nem kell öntözni,mivel a növények vegetációja teljesen lelassult,a nedvkeringés szinte megállt/kivéve az örökzöldek/.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   A csemeték telepitése ugye elvben befejeződött már, ha akkor rendesen be voltak öntözve, tavaszig nincs velük semmi gond. Fenyőféléknél télen is kell vizet pótolni, ha a természet nem gondoskodik róla, a többi bőven kibirja tavaszig, mert azért nagyon bizunk benne, hogy azért téli csapadék is lesz, hogy tavaszre feltőltödjön a talaj. A vegetáció már leállt, a növények nem párologtatnak, a talajban meg kell lennie annyi viznek, ami miatt a gyökerek nem száradhatnak ki.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Jenei Péter · Vissza a tetejére
   köszönöm a válaszokat, igen, az őszi ültetés során elég jófajta iszaposítás jött össze mind a fekete ribizlinél, mind pedig a szőlőknél és a facsemeténél is. remélem a jövő héten már lesz vmi esőféle is...
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére