1kert.hu - a FELCO specialista

  2014. február 08. Szombat
  3 Válasz
  2.8K Megtekintés
Ki milyen sövényt preferál? Fenyőkből (pl luc, erdei) lehet jó sövényt nevelni?
10 évvel ezelőtt
·
#16122
Szerintem nem az a kérdés, hogy ki mit preferál, hanem az, hogy én magam milyet szeretnék. Jó választás lehet a fenyőfélék, de nem tudni, hogy mi a cél. Örökzöld legyen, esetleg lombhullató, vagy egy kis terméssel is megörvendeztesse a tulajt és közben az énekes madaraknak fészkelőhelyet nyújtson stb. Utóbbira pl, nagyon jó a fanyarka, vagy más néven mézalmácska, de nagyon mutatós sövényt lehet nevelni pl. smaragd tujából is stb.
10 évvel ezelőtt
·
#16127
Én magam vaskos áthatolhatatlan szélfogó, mikroklíma megőrző sövényt szeretnék, örökzöldet. Láttam bükk-vérbükk keveréket az is nagyon szép volt. Azért írtam úgy, hogy preferál, mert nem konkrétumból szeretnék a sövényekről értekezni, hanem általánosságban. Főleg mert azt olvastam, hogy sokkal több cserje és fafajta alkalmas sövénynek, mint azt az ember először hinné. Én arra gondoltam, hogy lucfenyőből vagy feketefenyőből ültetek sövényt, bár meg kell oldanom, hogy alatta ne jöhessenek be a rókák
10 évvel ezelőtt
·
#16128
Rókák ellen talán a tűztövis, homoktövis is jó megoldás lehet. Mint örökzöld a fenyőfélék jöhetnek számitásba. A kettőt kombinálni szerintem elég macerás lehet. Az is kérdés, hogy milyen gyorsan szeretné megoldani az ember a sövényt.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére