1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2013. július 06. Szombat
  8 Válasz
  8.1K Megtekintés
Tisztelt fórumozók. Én még nagyon új vagyok ezen a téren és idén tavasszal ültettem egy vilmoskörte, őszibarack , Germenzdorfi cseresznye és egy sárgabarack fát. A kérdésem az lenne ,hogy mitől van az ,hogy a vilmoskörtének a levele elkezdett kilukadozni az őszibaracknál pedig néhol sárga levelek lesznek és hullik illetve mielőtt elsárgul sárga foltos lesz néhol a folt közepe kilukad. De mégis hozza az ághajtásokat és törekszik felfele. Eddig azt hittem hogy az ültetés miatt van ez de a szüleim mondták hogy ez valamilyen betegség. Nem szeretném ha kipusztulnának. Csepegtető rendszer van alattuk. Ha tudnának segíteni hogy milyen nevű vegyszerrel vagy permetszerrel lehetne segíteni rajtuk azt nagyon megköszönném. Anti
10 évvel ezelőtt
·
#28577
Válasz elfogadva
Ha esetleg tudna készíteni pár közeli fotót a beteg levelekről, hajtásokról, majd egyben az egész fáról, az megkönnyíteni a felismerés dolgát. Így látatlanban több dologra is lehet gondolni, és nem ugyan az az eljárás szükséges a megoldáshoz.
10 évvel ezelőtt
·
#28577
Válasz elfogadva
Ha esetleg tudna készíteni pár közeli fotót a beteg levelekről, hajtásokról, majd egyben az egész fáról, az megkönnyíteni a felismerés dolgát. Így látatlanban több dologra is lehet gondolni, és nem ugyan az az eljárás szükséges a megoldáshoz.
10 évvel ezelőtt
·
#28579
Első kép, úgy vélem ez tápanyag hiány Kálium (kálium hiánynál szokott a levél széle barnulni, elhalni) Műtrágya vagy szerves trágyával, komposzttal helyre hozható a baj. Második képen SZTIGMINÁS LEVÉLLYUKACSOSODÁS figyelhető meg, ez a csonthéjasoknál gyakran feltűnik. Következő szerek alkalmazhatóak: Champion 50 WP ennek a hatóanyaga a Réz ami a gombát elöli. Buvicid K vagy Merpan 80 WDG a hatóanyag Kaptán, bár nem tudom használható-e még a szer. Harmadik képen a bal alsó részen levéltetvek által pöndörödött levél van. A Lilulás szerintem a többi levélen vagy a hideg miatt van (antociánosodik) vagy csak foszfor hiánya van. A leveleken karélyozás/rágás műve szerintem barkó lesz, bár ebben nem vagyok biztos. Amennyiben tévesek a megítéléseim kérem javítsanak ki.
10 évvel ezelőtt
·
#28580
Őszinél réztartalmú szerrel nem kisérleteznék. Tebukonazol, penkonazol tartalmú készitménnyel próbálkoznék, a tévedés jogát fenntartva. Az őszibarack rézérzékeny, bár állitólag vannak már olyan rézkészitmények, melyek nem perzselik a leveleket. Nagy tétben azonban nem fogadnék rájuk, de szivesen veszem, ha valakinek van már tapasztalata, bár az egyes fajták nem egyformán érzékenyek a rézre. Szerintem a cserkóra is jó lenne, bár a képeket nem látom elég jól.
10 évvel ezelőtt
·
#28581
Köszönöm a javítást! Tény az őszibarack rézre érzékeny, de itt az ellenpélda \"Neoram 37,5 WG\" szer ami rézalapú, de finom a szemcséje és a leírás szerint (ezt a szert még nem használtam, és nem láttam ismerősöknél használni) az őszibaracknál használható!
10 évvel ezelőtt
·
#28583
Igen. Próbáltam utána érdeklődni, hogy a nano szemcsés réz milyen hatással van az őszire. Még élő embert nem találtam, aki saját fáján kipróbálta volna. Én meg gyáva vagyok. ajánlani meg csak azt merem, amit magam is kiprószáltam. A másik meg az, hogy itt van a fajta érzékenysége is. Nem egyformán reagálják le. Én még várok, mert hova menjek reklamálni, ha mégsem úgy üt be a buli, ahogy azt reklámozzák.
10 évvel ezelőtt
·
#28584
Rá kell borítani az asztalt a cégre xD
10 évvel ezelőtt
·
#28585
Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást és a segítséget. Minden tanácsot megfogadok. Üdvözlettel Anti
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére