felco-shop.hu


  Kovács Noémi Dísznövény

Dracaena marginatam hullik

  Kiemelt   Megoldott

Kedves Kertbarátok! Kb. 5 hónapja vettem ezt a növényt, már nagyon a szívemhez nőtt, és az utóbbi 2 hétben intenzíven kezdtek lehullani az alsó levelei, viszont sárgulás nélkül és a levél alsó tövei élénk világoszöldek/fehérek, nem olyan zöld mint a levél maga, viszont érdekes, hogy a felső levelek tövei nem ilyenek. Nem hiszem, hogy túllocsoltam volna, mindig akkor kap vizet, ha már szárazabb a földje (kb. 1x egy héten), viszont kb 3 napja véletlen állt egy kicsit a vízben. Amúgy picit árnyékosabb helyen van, de mostanáig semmi baja nem volt. Most olvastam itt nálatok, hogy nem szereti a huzatot, viszont ablak mellett van, lehet ez a baja? Mit tudok neki csinalni, ha megfazott? Tápoldatozni nem tápoldatoztam még, kérlek segítsetek!
Csatolmányok:

Válaszok (2)
  • · hobbikertész · Vissza a tetejére
    Kedves Noémi! A dracaena-nál a levéllel kapcsolatos problémák általában élettaniak. A képen látható felkopaszodás rendszerint a szárazság és az éhezés következménye. Érdemes a növény levelét is spriccelni vízzel a rendszeres öntözés mellett, illetve el kell kezdeni a tápoldatozást.
    The reply is currently minimized Megmutat
  • · Bálint András · Vissza a tetejére
    Én is úgy gondolom, hogy legalább 1 hónapban 1 alkalommal érdemes tápoldatozni, különben felnyurgul és csak a tetején maradnak levelek.
    The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »
Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Vissza a tetejére