felco-shop.hu


  Dunai Gábor Zöldség

Paradicsom palánta

  Kiemelt   Megoldott

Hello mindenkinek! támadt egy lehetséges hülye ötletem és véleményekre lennék kiváncsi: tavaly nagyon szép paradicsomaim voltak és arra gondoltam, hogy ennek a paradicsomnak a magjából idén palántákat nevelnék bent a nappaliban és tavaszra kiültetném őket, csak annyi a gondom, hogy a paradicsomokat lefagyasztottam, sajnos és nem tettem félre magokat. Arra lennék kiváncsi, hogy ha kiengedném a paradicsomot és a magot elvetném, lenne e belőle paradicsom palánta vagy az egész egy nagy hülyeség :) lehetséges-e hogy a növény, vagyis a mag fagyasztás után életre kell?? tudom merész ötlet, de mivel fiatal vagyok ezért merek merészeket is gondolni :) előre is köszönöm a válaszokat!

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Kiszárítva bírja a fagyot, ám nedvesen valószínűleg nem.De meleg szobában olyan 5 nap alatt üzembiztosan kikel, ami él, úgyhogy ki lehet próbálni egy tejfeles doboznyi földben.A nappalinak legfeljebb az ablakában van elég fény, de hát ezt is megmutatja a próba, ebből lehet tanulni.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Dunai Gábor · Vissza a tetejére
   rendben,köszönöm :)máris próbálom, jelentem, hogy mi lett
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Pál Tibor Zoltán · Vissza a tetejére
   Tisztelt Gábor!Ha esetleg nem csíráznak ki a magok akkor sem érdemes bánkódni.A magszedéshez azt is tudni kellene, hogy nem hibrid volt -e a tavalyi szép paradicsom. Amennyiben vásárol palántát meg kell kérdezni az eladótól, hogy hibrid maból van -e nevelve a palánta. Ha viszont vásárolta a magot a tasakon fel van tüntetve ,hogy F-1 ami hibrid magra utaló jelzés. Ezen termékek magjából legtöbbször sokkal silányabb termés várható az utántermesztéskor.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére