felco-shop.hu


  tot istván Zöldség

palánták

  Kiemelt   Megoldott

mindent palántárol szeretnék ultetni és érdekel,hogy mikor milyen magot kell vetni köszönöm.

 • · Lotti · Vissza a tetejére
  A paprikát és padlizsánt február végén szoktam, a paradicsomot március elején, természetesen vetőládába. A borsót, lóbabot március 1 és 15 között, a babot, kukoricát, spárgatököt, cukkinit április közepén helybe vetem.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Mayerné B.Erzsébet · Vissza a tetejére
   Szia,Én tavaly óta próbálkozom a biomódszerekkel,és nemkülönben ezzel a szellemiséggelA palántának való magokat Zsuzsanna nap környékén kell elvetni, ami febr.19-e, és utáni napok.Ekkor növekvő hold van. Ha pontosítani szeretnék akkor azt javasolnám, hogy a karfiolt febr.20-án,levélzöldségféléket um. karalábé, fejeskáposzta, kínaikel,21-22-én palántaneveléshez, a termésnövényeket paprika, paradicsom, padlizsán, 23-24-én érdemes elvetni.Meglepő lehet, hogy a levélzöldségek közt karalábét, stb olvastál, de a biokertművelésben ezeket idesoroljuk.Benedek nap környékén, Márc.21-e tájékán a szokásos szabadföldi zöldségfélék következhetnek.Előbb is lehet(a már fent említett időpontokban), ha a talaj és az időjárás lehetővé teszi. De nem késünk le semmiről, márciusban sem.mindenkinek sok sikert kívánok.Erzsi
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Azzal kellett volna kezdeni, hogy milyen körülmények között akarod a palántákat nevelni. Fény, hőfok. Túl hideg helyen hamar ültetve kidől a palánta, meleg helyen megnyúlik, stb.Alapesetben február második felében korai karalábé, káposzta, előtte zeller. Március első felében egymás után padlizsán, paprika, paradicsom.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére