felco shop banner ingyenes szallitas


  Tax Mária Zöldség

palántanevelés

  Kiemelt   Megoldott

Sziasztok!Kezdő kertész vagyok .Az lenne a kérdésem,hogy ha palántákat nevelek üveglap hiányában fóliával is lefedhetem-e az edénykéket amikbe a magokat ültettem? Várom válaszaitokat!!Köszönöm!!4

 • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
  Kelés előtt teljesen mindegy, hogy átlátszó-e, kelés után meg úgyis ajánlatos levenni a takarást, egyrészt mert fényt vesznek el, másrészt mert fokozzák a palántadőlés és egyéb betegségek veszélyét, harmadrészt pedig gyengébbek lesznek a takart palánták.Én soha nem takarok semmit. A kikeltek takarásának csak akkor van értelme, ha hűvös helyen vannak a palánták, de a nap rájuk süt, így emel a hőmérsékleten.Öntözni meg úgyis alulról a jobb.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Igen. A növényke kevésbé tud különbséget tenni a két átlátszó létforma között. Lényeg, hogy kelés után az alkalmi szellőztetés meg legyen oldva. Akár zacskóba is lehet tenni, mert a szellőztetés után a visszazárása egyszerűbb.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Bori Béla · Vissza a tetejére
   Jól mondja Zsolt, a fólia kiváló! Mi is mindig azzal fedjük...
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Mint arra már korábban kitértem én javarészt, a mennyiség miatt olykor hideg/meleg ágyat használok. Egyszer hideg, egyszer meg meleg. Azt ha nem takarom, az Álmoskönyv szerint nem is aratok.Lakásban, meleg környezetben kelésig és kelés után egy rövid ideig szeretem takarni, nehogy kiszáradjon a föld. Hozzáteszem már kicsi koromban szenilis voltam. E terheltésggel komoly károkat tudok okozni az éppen csirázásban levő növényeknél, ha pont akkor szárad ki a földjük. Központi fűtés esetén és nálam ez szinte garantált. Azt véletlenül sem állitottam, hogy a csirázás feltétele a fény, bár egyes növényeknél igy van. Az átlátszó fóliát azért tartom célszerűnek a kelés időszakában, hogy már ránézésre lássuk, hogy mikor indultak el a folyamatok, illetve a páracseppek kicsapódásából látjuk, hogy éppen 99, vagy 98 százalékos a páratartalom. :lol: Ehhez persze darabra és átmérőre mindet meg kell számolni. :lol:
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Mayerné B.Erzsébet · Vissza a tetejére
   Sziasztok!Egyszerű megoldás a folpack fólia.Én müa.poharakban nevelem a palántákat.Egy nagy balkonládába sorakoztatom őket.Az aljára vagy apró kavicsot, vagy régi virágcserepek apróra összetört zúzalékát teszem. Erre öntök egy kevés vizet, így párásítok, illetve a felesleges öntözővíz ebbe folyik ki. Magültetés után az egész ládát fóliával lefedem, ha kell kicsit félrehúzom, hogy levegőzzön. Kikelés után vigyázni kell,hogy ne fülledjen be, később mát nem lesz rá szükség.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére